x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Astra Sports Tourer

Astra Sports Tourer

18 Noi 2010   •   19:59
Astra Sports Tourer
138240-36-38tv-page-2-image-0001.jpgEra doar o chestiune de timp ca, după Noul Astra, Opel să lanseze pe piaţă şi station wagon-ul Astra Sports Tourer. Lansarea internaţională s-a petrecut zilele trecute la Istanbul, iar autoturismul a făcut impresie bună după lansarea oficială la Salonul de la Paris.

Astra Sports Tourer are ADN de Insignia, de aceea prezintă finisaje de înaltă calitate şi o tehnologie superioară clasei sale. Astfel, Sports Tou­rer încorporează inovaţiile captivante ale mărcii Opel, care creează mai mult confort şi sporesc siguranţa conduce­rii. Acestea includ şasiul mecatronic cu suspensie adaptivă FlexRide, siste­mul de iluminare frontală adaptivă AFL+, scaunele faţă ergonomice şi ca­mera video Opel Eye montată în fa­ţă, care recunoaşte semnele de circu­laţie şi avertizează şoferii când pără­sesc accidental banda de rulare.

Alte avantaje? Cum un station wagon este făcut pentru volumul portbagajului său, Sports Tourer ne propune volume între 500 şi 1.550 de litri. De remarcat faptul că rabatarea canapelelor din spate se face printr-o simplă apăsare de buton (sistemul Flex Fold). Mai mult, la interior, spaţiul de depozitare a crescut la 25 de litri, cu 50% mai mult decât la gene­raţia anterioară. Despre confortul şi spaţiul pasagerilor la interior nu mai are rost să vorbim, pentru că pasagerii capătă exact ceea ce trebuie.

Gama de motorizări Astra Sports Tourer include opt unităţi robuste pe benzină sau diesel, cu un consum redus de carburant şi care dezvoltă o putere cuprinsă între 70 kW/95 cp şi 132 kW/180 cp. Noi am testat varianta de 1,4 Turbo (140 CP) şi propulsorul, deşi a fost aglomerat cu patru persoane şi bagaje minime, şi-a făcut treaba. Cutia de viteză, în şase trepte, are rapoartele destul de scurte şi de exacte.

Noul Astra Sports Tourer a fost proiectat şi dezvoltat la Centrul Internaţional de Design Tehnic al Opel din Rüsselsheim şi este construit la fabrica de producţie a companiei din Ellesmere Port, în Marea Britanie.


×
Subiecte în articol: auto jurnalul tv