x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bătaia cu roşii

Bătaia cu roşii

29 Aug 2007   •   00:00

La sfărşitul lunii august, in Spania a avut loc "La Tomatina", adică "Bătaia cu roşii", pentru care s-au folosit 125.000 kg de roşii.

La sfărşitul lunii august, in Spania a avut loc "La Tomatina", adică "Bătaia cu roşii", pentru care s-au folosit 125.000 kg de roşii. Este o tradiţie care a luat naştere la sfărşitul anului 1940, cănd la un carnaval copiii au inceput să-şi arunce cutiile cu mic dejun. In anul următor spaniolii şi-au adus cu ei legume proaspete pentru "bătaie", doar că această acţiune a fost oprită de poliţie. "Bătaia cu roşii" a fost interzisă pănă in anul 1959, dar la rugăminţile spaniolilor a fost pănă la urmă recunoscută oficial şi a devenit o sărbătoare anuală. (A.B.)

Frigăruia uriaşă

In oraşul Rostov, cu ocazia zilei oraşului (15 septembrie), bucătarii se pregătesc să facă cea mai mare frigăruie din carne de pui. Se preconizează ca lungimea acestei frigărui să fie de 70 de metri. Recordul va fi inregistrat in Cartea Recordurilor. (A.B.)

Pizza de 8.300 euro

Cea mai scumpă pizza din lume se poate mănca in Italia. Ea costă 8.300 de euro şi conţine icre, languste şi coniac. Pizza se numeşte "Ludovic al XIII-lea". Pentru prepararea ei se folosesc ingredinte de cea mai bună calitate: sare roşie din Australia, "Murray River", homari, coniac "Louis XIII Remy Martin". Dar această compoziţie nu se prea bucură de mare apreciere in răndul iubitorilor de pizza tradiţională şi, mai ales, combinaţia ingredientelor, susţin unii, nu ar justifica preţul atăt de piperat al preparatului. (A.B.)

×
Subiecte în articol: food world