x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul "Biblia" tehnicilor culinare şi a ustensilelor de bucătărie

"Biblia" tehnicilor culinare şi a ustensilelor de bucătărie

de Maria Belu    |    28 Oct 2010   •   00:00
"Biblia" tehnicilor culinare şi a ustensilelor de bucătărie

Vase pentru copt, materiale pentru vasele de copt sau ustensile pentru copt - v-aţi întrebat vreodată care ar fi diferenţa dintre toate acestea? Aţi avea curiozitatea să aflaţi care sunt cele mai indicate oale şi tigăi pe care le puteţi achiziţiona pentru ca bucătăria dvs. să fie performantă?



Dacă da, puteţi afla toate aceste "amănunte" care fac diferenţa din cartea "Tehnici culinare şi ustensile de bucătărie", autori Thomas Keller şi Chuck Williams, apărută în condiţii grafice deosebite la Editura Allfa.

"Gândiţi-vă la această carte ca la o biblie a ustensilelor de bucătărie esenţiale şi a procedeelor tehnice fundamentale de gătit. Prima secţiune este un ghid cuprinzător de ustensile şi echipament de bază pentru bucătăria de acasă. Acolo veţi găsi articole speciale în care se explică utilizarea vaselor de copt şi a celor de gătit şi un abecedar al ustensilelor de tăiat şi al modurilor de folosire. A doua secţiune conţine 250 de tehnici de gătit", scrie Chuck Williams. Cartea conţine, de asemenea, şi peste 50 de reţete de bază, precum clătite cu lapte bătut, pui la cuptor, soteuri de legume, bulion de legume sau de carne etc.

"În urmă cu mai mult de o jumătate de secol, Chuck a avut inspiraţia să pornească o afacere în Somona, California, vânzând ceea ce credea el că ar dori şi ar avea nevoie bucătarii americani în bucătăriile lor. Deşi la început a fost o afacere mică, Chuck vindea numai produse de cea mai bună calitate. El a prezentat publicului multe dintre ustensilele folosite în restaurante. Ştia în sinea lui că aceste articole vor fi apreciate de clienţii săi şi că aceştia le vor integra uşor în bucătăriile lor", spune Thomas Keller în "Cuvânt înainte".

INDICAŢII SPECIALE
Volumul este împărţit în două secţiuni distincte: una pentru ustensile şi echipament, iar cealaltă parte este dedicată tehnicilor de gătit şi reţetelor. În locul coloncifrului de pagină, cititorul găseşte semne ce marchează fiecare categorie de ustensile şi tehnici, iar indexurile de la sfârşitul cărţii pot fi folosite pentru pentru a găsi anumite ustensile pentru bucătărie, procedee ori pentru a afla echivalentele unităţilor de măsură, temperaturile optime pentru prepararea mâncării, dar şi înlocuitori ai ingredientelor. "Fie că sunteţi un novice în bucătărie sau un bucătar casnic experimentat, această carte va fi o sursă primară de înţelepciune culinară pentru mulţi ani de acum înainte", spune Chuck Williams.

×
Subiecte în articol: apariţie editorială