x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul BMW-ul Regelui Mihai I sau Ferrari-ul lui Schumacher, scoase la licitaţie

BMW-ul Regelui Mihai I sau Ferrari-ul lui Schumacher, scoase la licitaţie

de Sebastian S. Eduard    |    23 Aug 2012   •   21:00
BMW-ul Regelui Mihai I sau Ferrari-ul lui Schumacher, scoase la licitaţie

Cele mai carismatice automobile de colectie isi vor tura motoarele la maximum pe 26 august, la Fratelli Beach & Club, in cadrul primei Licitatii de Masini de Colectie, o premiera pentru Romania, un eveniment inedit, organizat de Artmark.

Cel mai puternic automobil si cu o istorie fascinanta este BMW-ul care a apartinut Regelui Mihai I. Extrem de apreciat de catre Majestatea Sa, conducator auto cu o vasta experienta, modelul BMW 760Li a fost limuzina oficiala cu care a facut mai multe calatorii in tara si in strainatate. Masina se afla in stare excelenta si poate atinge viteza de 250 km/h, avand un motor V12 de 5972 cmc si 439 CP. In plus, are toate sistemele de siguranta si confort, inclusiv sistem de navigatie, televizor, frigider. Pretul de pornire este de 12.000 euro.

F399

Un alt automobil pentru care vor licita foarte multi pasionati de automobilism este monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999. In acel an, bolidul a adus casei din Maranello titlul mondial la constructori. Exemplarul este in stare excelenta, nu ruleaza pe sosea, si este construit pe un sasiu de carbon, avand o greutate de 606 kg, lungimea de 4,38 m si inaltimea de numai 96 cm. Monopostul dispune de toate elementele de suspensie, roti independente cu bare stabilizatoare activate de tiranti, sistem de franare, de asemenea, independent pe fiecare roata, cu discuri de carbon si de un sistem de propulsie controlat de o cutie de viteze secventiala cu 7 trepte, amplasata longitudinal. Pretul de pornire este de 125.000 euro.

Masina din "Nasul'...

Un model celebru indragit de-a lungul timpului este Lincoln Continental, masina lui Don Vito Corleone din filmul "Nasul/The Godfather' regizat de Francis Ford Coppola. Modelul scos la vanzare la licitatie are anul de fabricatie 1947 si este in stare tehnica buna (pret de pornire 15.000 euro). Cu un motor V12, de 4784 cmc putere si cu 125 CP, Lincolnul poate atinge o viteza maxima de 104 km/h. De asemenea, are cutie de viteze automata, cu 3 trepte si overdrive. Lincoln Continental este un automobil de lux produs de divizia Lincoln a companiei Ford Motor si contine binecunoscutele elemente de decor din lemn de nuc. Pasionatii de filme si masini puternice vor fi interesati si de Jeep-ul Wyllis. Fabricat in 1948, modelul a fost vedeta in celebrul serial "M*a*s*h' din anii ’70 – ’80. Jeep-ul este dotat cu remorca militara MB-T si mitraliera tip M2, iar pretul sau de pornire pleaca de la 4.000 euro.

11 milioane de dolari, un Ford GT40 din 1968!

Peste Ocean, licitatiile de masini bat record dupa record. Un Ford GT40 produs in 1968, "starul" filmului "Le Mans" cu SteveMcQueen, a fost vandut in California pentru 11 milioane de dolari, cel mai ridicat pret obtinut vreodata pentru un autoturism american, licitatia stabilind un record si pentru un model Ferrari, transmite Bloomberg. GT40 a fost creat de Ford la inceputul anilor '60 pentru a "bate" Ferrari in curse automobilistice de mare distanta, dupa ce grupul american a esuat, in 1963, sa cumpere compania italiana. Modelul companiei Ford a castigat patru editii consecutive ale cursei Le Mans de 24 de ore, din 1966 pana in 1969. Versiunea scoasa la licitatie a fost condusa de titratul pilot italian Jacky Icks la Daytona si Le Mans. Mai tarziu, masina a fost folosita in filmul "Le Mans" (1971), cu Steve McQueen.

×