x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    16 Apr 2008   •   00:00

Au început deja alergăturile după preparatele tradiţionale de Paşti şi pentru cele de Florii, sărbătoare pe care o respectă nu numai cei care poartă nume de flori, ci toţi creştinii. După o alergătură prin magazine, am căpătat unele ameţeli!

Au început deja alergăturile după preparatele tradiţionale de Paşti şi pentru cele de Florii, sărbătoare pe care o respectă nu numai cei care poartă nume de flori, ci toţi creştinii. După o alergătură prin magazine, am căpătat unele ameţeli! În faţa unor standuri cu produse dintre cele gata preparate pentru Paşti am remarcat cu stupoare că aproape toate aveau culori ciudate. Ouă fierte, gata vopsite în culori verzui, galben, mov şi albastru. Unele ­produse de cofetărie erau acoperite cu jeleu verde, peste care tronau bomboanele ce imitau ouăle galbene, mov şi verde închis. Nici vorbă de roşu! Ce aveţi, frate?! Ouăle trebuie să fie roşii, conform tradiţiei! Iar cu peştele şi el tradiţional... Ce să mai spun?! La ce preţuri!... Cel congelat te mai poate mulţumi. Of! Cînd se va schimba şi la noi ­mentalitatea vînzătorului?!

×
Subiecte în articol: bucătar de rezervă