x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

07 Ian 2010   •   00:00

Vremea se răceşte rapid, cu toate că vegetaţia din parcuri nu se lasă cu una, cu două. Prin pieţe îşi fac loc, din ce în ce mai mult, legumele fără frunze, cu excepţia spanacului şi a salatei, care se găsesc tot timpul anului. La modă e fasolea! O găseşti din patru în patru tarabe. De diferite mărimi.



Cu preţul în funcţie de mărime, bineînţeles! Predomină culoarea albă, dar se înghesuie şi piramide din cea bălţată, ca să facă impresie scenică. Ceapa roşie, la buchete sau vrac, se răsfaţă. Prunele uscate sau afumate se întrec prin strălucirea negrului de Iad. De cum le guşti, îţi împrăştie miros de fum strivit de iz dulceag stârnit din rotunjimi turtite şi concentrate ce-ţi năpădesc cerul gurii şi-ţi amintesc de gospodării cu livezi în care ard frunze căzute. Şi... mulţimi de fructe proaspete ce te îmbie şi te ameţesc cu prinos de mărinimie şi muncă. (V.B.)

×
Subiecte în articol: bucătar de rezervă