x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Car of The Year 2005 - Marii constructori se bat pentru lauri

Car of The Year 2005 - Marii constructori se bat pentru lauri

04 Noi 2004   •   00:00

Unul dintre cele mai presitigioase concursuri din lumea automobilismului, "Car of The Year" (Masina Anului), si-a desemnat zilele trecute finalistele.

PREMIERA. BMW Seria 1 este un pariu al germanilor cu piata de masini compacte, unde vor sa dea lovitura
SPLENDOARE. Peugeot 407 este o masina pe care multi au caracterizat-o drept cea mai atragatoare berlina a ultimilor ani. Va reusi ea sa impresioneze juriul "Car of The Year"?
Acestea sunt BMW Seria 1, Peugeot 407, CitroIn C4, Ford Focus, Opel Astra, Renault Modus si Toyota Prius. Cei 58 de membri ai juriului urmeaza sa aleaga, la mijlocul acestei luni, cea mai tare masina a acestui an. Castigatoarea din 2004 a fost Fiat Panda, masina laureata si in tara noastra cu cea mai importanta distinctie. Aparitia in ultimul an si vanzarea in cel putin 5.000 de exemplare pana la data inscrierii au fost unele dintre criteriile de selectie ale acestei competitii.

FAVORITE. Principalele favorite pentru accederea pe primul loc in lume in anul 2005 sunt, in opinia majoritatii specialistilor, noul Peugeot 407, o masina deosebita din toate punctele de vedere, si BMW Seria 1, primul automobil de gama compacta din istoria constructorului bavarez. Aceste doua masini au impresionat prin liniile futuriste ale caroseriei, dar si prin dotarile de exceptie oferite viitorilor clienti.

DACIA. Printre cele 32 de masini care au participat la preselectie s-a numarat si Dacia Logan, o premiera in istoria constructorilor romani de masini. Din pacate pentru imaginea masinilor autohtone, noul produs al uzinei de la Pitesti, pentru care au fost deja emise peste 20.000 de comenzi, n-a reusit sa ajunga in finala, desi a avut parte de aprecieri excelente la nivelul presei occidentale. (Catalin Fainisi)

×
Subiecte în articol: auto