x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Citroën C4 Sedan, spaţiu şi volum

Citroën C4 Sedan, spaţiu şi volum

de Dragos Stoica    |    11 Mai 2008   •   00:00
Citroën C4 Sedan, spaţiu şi volum

Versiunea C4 Sedan oferă un spaţiu mai mult decît generos la interior, pentru ca dimensiunile portbagajului să fie uimitoare.

DRIVE-TEST - Berlină derivată dintr-un hatchback

Versiunea C4 Sedan oferă un spaţiu mai mult decît generos la interior, pentru ca dimensiunile portbagajului să fie uimitoare.

Cînd o priveşti din faţă, ai senzaţia că nimic nu e schimbat faţă de “strămoşul” hatchback. Aceeaşi grilă frontală îndrăzneaţă şi aceleaşi faruri alungite pe lateral, care deja caracterizează modelul C4 de la Citroën.

ÎNCĂPĂTOR. La interior însă lucrurile stau altfel. În primul rînd, principalul lucru urmărit de inginerii francezi a fost mărirea spaţiului pentru pasageri, avînd în vedere caracterul de maşină de familie pe care au dorit să-l impregneze berlinei. După aproximativ 700 de kilometri parcurşi pe ruta Bucureşti – Petroşani şi retur, rezoluţia e favorabilă intenţiei constructorului. Pe unul dintre locurile banchetei poate lua loc, la nevoie, şi o persoană cu peste 105 kilograme şi 1,95 metri, în condiţiile în care scaunul din faţă a fost împins la maximum către pasagerii din spate. Cu adevărat impresionant (mai ales pentru români) este totuşi portbagajul teribil de încăpător, al cărui volum de 513 litri permite un spaţiu de depozitare arhisuficient, peste standardul de referinţă de pînă în prezent, reprezentat de Dacia Logan. În rest, interiorul e aproape la fel ca şi pînă acum: acelaşi inedit şi reuşit tablou de comenzi, ceva mai multe spaţii de depozitare, precum şi un torpedo refrigerat, în care vă puteţi păstra băuturile la rece. Motorizările testate, două la număr, coincid la parametrii capacităţii cilindrice şi ai forţei, respectiv 1,6 litri şi 110 CP, cu menţiunea că vorbim despre un motor pe benzină şi un diesel deja tradiţional. Personal, diferenţa de calitate în favoarea dieselului mi s-a părut uriaşă, mai ales prin prisma cuplului oferit (260 Nm la 1.750 rpm faţă de numai 147 Nm la aceeaşi turaţie pentru benzină), precum şi a consumului de 6 litri la 100 km, în condiţiile unui drum întins.

Preţuri bune

Citroën C4 Sedan este deja disponibilă la vînzare, reţeaua fiind aprovizionată cu destule unităţi pentru a face faţă primelor comenzi. Preţul unei maşini dotate cu motorul pe benzină este de 14.132 euro fără TVA şi 15.568 euro cu TVA inclus, acesta fiind preţ promoţional. De asemenea, un C4 Sedan cu motor diesel costă de la 15.958 euro fără TVA (17.741 euro cu TVA inclus). C4 Sedan este fabricat în Argentina, unde se comercializează încă din aprilie 2007. Uzina de la Palomar, din apropiere de Buenos Aires, furnizează vehicule pe pieţele din America de Sud, pentru ca acum să apară şi pe piaţa auto europeană.

×
Subiecte în articol: auto