x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Concurs de design de avangardă

Concurs de design de avangardă

20 Sep 2007   •   00:00

Clienţii de pe piaţa de mobilier au devenit extrem de sensibili şi atenţi la noutatea de orice fel: calitativă, estetică sau funcţională, pe care produsele vizate o incorporează.

Numele şi produsele ce au excelat la ediţia din acest an

Clienţii de pe piaţa de mobilier au devenit extrem de sensibili şi atenţi la noutatea de orice fel: calitativă, estetică sau funcţională, pe care produsele vizate o incorporează. Situaţia ideală este ca toate aceste trei aspecte să fie atent respectate in măsura asigurării raportului optim care să satisfacă cel mai bine gusturile, necesităţile şi posibilităţile materiale ale clienţilor. Generarea acestei situaţii ideale este apanajul creativităţii manifestate de designerii de mobilier. De cinci ani incoace, creativitatea acestora este pusă la incercare de Concursul Naţional de Design pentru Mobilier de Avangardă. Tema ediţiei din acest an a fost "micul mobilier pentru habitat", in cea mai mare parte produsele inscrise in concurs fiind mobilier pentru şedere sau corpuri de mobilier multifuncţionale. Obiectivul declarat al concursului este inovaţia funcţională şi tehnologică, utilizarea materialelor ecologice cu posibilitatea de realizare tehnică şi in producţia de serie. Iată rezultatele inregistrate la capătul competiţiei din acest an:

Premiul I. Canapeaua Relax, designer Alexandra Mara Munteanu, studentă la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Design. Produsul este unul gen şezlong şi face parte dintr-un program compus din piese de acest gen. Designerul explică alegerea făcută astfel: "Motivul pentru care am optat pentru acest segment este simplu şi se datorează faptului că piaţa dotărilor pentru spaţiile de relaxare inregistrează o evoluţie pozitivă prin dezvoltarea către exterior a locuinţelor. Coloristica pentru care am optat este alb-albastru (cu găndul la piscină, bazin, apă). Formele aerodinamice, culoarea pot fi elementele care să personalizeze spaţiul pentru relaxare şi piscina sau plaja unui hotel sau a unei locuinţe".

Premiul II. Produs "Valul", designer Man Adrian Mihai, student anul IV, Universitatea "Transilvania" Braşov, Facultatea de Industria Lemnului. Despre produsul său, designerul ne spune următoarele: "S-a dorit crearea a două produse cu funcţii principale de şedere şi relaxare, dar care pot prezenta şi alte funcţii de utilizare, precum corp de expunere şi masă".

Premiul III. Etajera "Larousse", designer Carmen Dragomir, absolventă a Universităţii Transilvania din Braşov, Facultatea de Industria Lemnului. Piesa Larousse poate mobila o locuinţă modernă sau un spaţiu public (recepţie de hotel, spaţii de firmă)

Masa Mobius, designer Eric Wasser, a primit o menţiune specială. Eric Wasser este un cunoscut designer francez, premiat de preşedintele Franţei cu titlul de "Meilleur ouvrier du France", căştigător al Concursului Lepine (concurs internaţional de invenţii) in 2003 pentru casa solară (Heliodome), designer de mobilier, militant al conceptului de dezvoltare durabilă

×
Subiecte în articol: mobilier