x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Dacia suspendă temporar producţia la Mioveni!

Dacia suspendă temporar producţia la Mioveni!

14 Apr 2011   •   00:14
Dacia suspendă temporar producţia la Mioveni!
Sursa foto: /Dacia

Automobile Dacia va opri, în perioada 22 aprilie-2 mai, activitatea de montaj şi caroserie la uzina de la Mioveni, din cauza problemelor cu aprovizionarea unor piese de către furnizorii constructorului, a declarat pentru Mediafax Anca Oreviceanu, directorul de comunicare al Renault în România.

Sectoarele care nu fac parte din fabricaţia de vehicule, Uzina Mecanică şi Centrul de Logistică, îşi vor adapta activitatea în funcţie de solicitările clienţilor externi Dacia, a precizat oficialul Dacia.

"De la sfârşitul anului 2008, pentru a face faţă crizei economice mondiale, numeroşi furnizori şi-au adaptat producţia la scăderea foarte puternică a comenzilor şi au îngheţat o parte din investiţii. În situaţia unei solicitări foarte mari din partea Uzinei Vehicule Dacia, capacitatea unora dintre furnizori este depăşită. Astfel, de câteva luni, gestionăm dificultăţi de aprovizionare recurente şi perturbări ale filmului de producţie, în special în ceea ce priveşte motorul K9K, unele piese pentru Duster, chedere din cauciuc pentru etanşeizare şi de culise pentru geamuri. Pentru a minimiza lipsa de piese, producţia de vehicule va fi oprită în săptămâna de Paşte pentru a permite furnizorilor să-şi refacă stocurile", au explicat responsabilii Direcţiei Comunicare Grup Renault România.

"Există un acord de întrerupere temporară a lucrului, încheiat cu patronatul, pentru că au apărut unele probleme de aprovizionare, după falimentul unor furnizori. Este vorba de întreruperea activităţii unor compartimente, în perioada de după Paşte, de la o zi până la patru zile, în funcţie de situaţia concretă a aprovizionări", a declarat liderul Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu.

În urma acordului dintre sindicate şi patronat, doar angajaţii care vor fi nevoiţi să întrerupă activitatea mai mult de două zile vor primi mai puţini bani la salariu.

"Cei care nu vor lucra cel mult două zile vor fi trecuţi în concediu de odihnă. Cei care vor avea mai multe zile de întrerupere a activităţii vor fi consideraţi în şomaj tehnic şi vor primi 85% din drepturile băneşti", a explicat Nicolae Pavelescu.

În prezent, producţia zilnică a uzinei de la Mioveni este de 1.377 de automobile. Ultima oprire a producţiei a avut loc în octombrie 2008, pe fondul instalării crizei financiare. Automobile Dacia are aproximativ 15.000 de angajaţi.

×
Subiecte în articol: Dacia auto&moto