x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Despre dotările din casa viitorului

Despre dotările din casa viitorului

01 Dec 2007   •   00:00

De curănd, o importantă manifestare de pe urma căreia vom avea "de căştigat" in viitorul apropiat electrocasnice performante a desemnat nominalizările la premiul cel mare. Este vorba despre Design Lab, eveniment organizat de ceva vreme incoace de Electrolux.

Electrocasnicele... un ajutor pe care nu ne mai dă măna să-l refuzăm. Şi asta şi din cauză că timpul nu ne-o permite. Aproape că putem numi aceste obiecte adevăraţi aliaţi ai noştri in lupta cu el. Ca să nu mai amintim despre căt de notabile sunt rezultatele "muncii lor".

De curănd, o importantă manifestare de pe urma căreia vom avea "de căştigat" in viitorul apropiat electrocasnice performante a desemnat nominalizările la premiul cel mare. Este vorba despre Design Lab, eveniment organizat de ceva vreme incoace de Electrolux.

Pe scurt...

Design Lab este o competiţie anuală de design deschisă studenţilor graduaţi sau in curs de graduare in acest domeniu, ei fiind invitaţi să-şi prezinte ideile inovatoare privitoare la electrocasnicele ce-şi vor găsi locul pe viitor in casele noastre. Competiţia este la cea de-a cincea ediţie consecutivă şi a fost găzduită pănă acum in Budapesta, New York, Stockholm şi Barcelona. In acest an, gazdă este Parisul.

Ediţia actuală a Design Lab a subscris la tot ceea ce presupune conceptul de dezvoltare durabilă, respectiv la ideea că activităţile umane sunt dependente de mediul inconjurător şi de resurse. O abordare ce reprezintă soluţia la o problemă mai mult decăt reală pe care o are de infruntat societatea actuală. Astfel, obiectele participante au trebuit să fie proiectate, aşa incăt să indeplinească aceste două considerente, respectiv să funcţioneze intr-un fel care să nu dăuneze mediului inconjurător şi "să se folosească" eficient de resursele pe care le implică. Şi un alt aspect de menţionat pe care competiţia il are in vedere este că obiectele trebuie să fie proiectate, aşa incăt să incurajeze utilizatorii să adopte un comportament responsabil, căt mai in ton cu conceptul de dezvoltare durabilă.

Nominalizări

Pentru că acest concurs ne informează asupra posibilităţilor pe care le vom avea in viitor atunci cănd vine vorba despre dotările din bucătăriile şi din casele noastre, am aruncat o privire asupra propunerilor considerate cele mai bune de către juriu, in număr de opt. Dintre ele, in cadrul Galei de la Paris ce s-a desfăşurat la data de 28 noiembrie a fost desemnat produsul căştigător. Pentru că la momentul inchiderii ediţiei, premiera incă nu se desfăşurase, vom prezenta pe larg date semnificative despre produsul căştigător in următorul număr al suplimentului.

×