x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

25 Iun 2008   •   00:00

Muzeul Ţăranului Român a găzduit luni seară (16 iunie) întîlnirea cu “Presa de vin”.

Pîine ecologică. Muzeul Ţăranului Român a găzduit luni seară (16 iunie) întîlnirea cu “Presa de vin”. Pe lîngă prezen­tarea vinului de Drăgăşani (care poartă în el savoarea zonei, spun cunoscătorii), Marian Cioceanu, ­lector universitar la Facultatea de Ştiinţele Naturii şi ­Ecologie, a preparat o pîine ecologică cu ajutorul unui robot special care poate fi ­procurat din ­magazinele de ­profil. Prepararea, cu tot cu frămîntare, dospire şi coacere, durează două ore. Reţeta sună cam aşa: 500 de g de făină ecologică integrală (care are în ea toate ­valorile nutritive), 3 doze de apă, dar cel mai indicat este borşul preparat în casă (dacă se prepară cu borş se foloseşte drojdie mai puţină, care se dizolvă în primul pahar de lichid), drojdie proaspătă cît o nucă, 3 linguri de ulei de măsline, o jumătate de lingură de miere, usturoi, nuci etc. Lichidele se pun la început, iar sarea la sfîrşit. (M.B.)

 

În ţară

25-27 iunie. Zilele Slănicului. Slănic Prahova, judeţul Prahova. Sînt aşteptaţi să participe atît ­prahovenii, cît şi locuitorii din judeţele limitrofe.

29 iunie.Tîrgul fetelor. Gurghiu, judeţul Mureş. Pe platoul de la intrarea în comună, lîngă cea mai bătrînă pădure din ţară, vor fi ­instalate zeci de standuri cu produse tradiţionale.

29 iunie. Tîrg anual tradiţional. Bertea, judeţul Prahova. Produse culinare româneşti “ca la mama acasă”, dansuri şi cîntece populare, multă voie bună.


În lume

27-29 iunie. Albanifest. ­Winterthur, Elveţia. Este unul ­dintre cele mai vechi evenimente din oraşul elveţian, la care sînt pregătite zeci de mîncăruri locale.

25-29 iunie. Epicurean Escape. Negril, Jamaica. Cea de-a noua ediţie oferă vizitatorilor degustări de vin şi şampanie, cursuri de patiserie şi seminarii culinare.

27-29 iunie. Foodexpo Kenya. Nairobi, Kenya. Cel mai mare eveniment gastronomic din Africa Centrală şi de Est adună la un loc peste 25 de ţări participante. (C.D.)

×
Subiecte în articol: agenda