x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

03 Sep 2008   •   00:00

Festivalul plăcintelor. În zilele de 29-31 august, Asociaţia Naţională de Turism rural, ecologic şi cultural (ANTREC) a organizat cea de-a VI-a ediţie a Festivalului plăcintelor, în cadrul manifestării numite Păstrarea şi continuarea tradiţiilor lumii satului românesc.



Festivalul plăcintelor. În zilele de 29-31 august, Asociaţia Naţională de Turism rural, ecologic şi cultural (ANTREC) a organizat cea de-a VI-a ediţie a Festivalului plăcintelor, în cadrul manifestării numite Păstrarea şi continuarea tradiţiilor lumii satului românesc. Evenimentul s-a desfăşurat la Pensiunea Loredana, din localitatea Hemeiuşi, judeţul Bacău. Participanţii au prezentat juriului plăcinte tradiţionale cu diverse umpluturi, obiecte tradiţionale, dar şi produse ecologice. A avut loc şi un simpozion cu tema “Impactul revitalizării tradiţiilor lumii satului românesc pentru turismul rural”. Cei prezenţi au putut face o scurtă vizită la pensiunile turistice din arealul băcăuan. Evenimentul a fost încununat de un program folcloric tradiţional. (C.D.)

În ţară


3-7 septembrie. Eco-Etno-FolkFestival. Slătioara. La cea de-a X-a ediţe vor putea fi văzute 73 de filme ce au ca tematică etnografia, folclorul şi antropologia.

6-7 septembie. Cel mai mare bulz din lume. Turia, judeţul Covasna. Localnicii din Turia îşi vor depăşi recordul de anul trecut cînd au preparat un bulz lung de 113 metri.

4-7 septembrie. Kid’s Expo. Bacău. La Casa de Cultură din oraş se deschide un salon cu produse pentru nou-născuţi şi copii de 1-12 ani.

În lume


3-6 septembrie. Masters of Food & Wine Saigon. Ho Chi Minh, Vietnam.
Bucătari profesionişti din lumea întreagă vor fi invitaţi să gătească mîncăruri extravagante.

4-6 septembrie. Tea & Cofee Expo. Tashkent City, Uzbekistan.
Vor avea loc expoziţii internaţionale din industria ceaiului şi a cafelei.

8-9 septembrie. Chocolate Festival of Texas. Humble, Texas.
Vor fi expuse diverse sortimente de ciocolată pe care vizitatorii le vor putea cumpăra. (C.D.)

×
Subiecte în articol: agenda