x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Golf - Sporturi pretentioase pentru copiii romani

Golf - Sporturi pretentioase pentru copiii romani

de Sorin Anghel    |    13 Aug 2006   •   00:00
Golf - Sporturi pretentioase pentru copiii romani

Federatia Romana de Golf incearca sa aduca tot mai multi oameni catre acest sport.

Clubul de Golf "Lac de Verde" din Breaza a gazduit finala Campionatului National de Juniori Medal 2006, sub egida Federatiei Romane de Golf.

TINTA. Campionatul a fost dedicat copiilor beneficiari ai programului intensiv de golf oferit gratuit de Clubul de Golf Lac de Verde, prin intermediul instructorilor profesionisti, timp de cinci ani, cat si copiilor beneficiari ai taberelor cu program intensiv de golf organizate de club anual.

ATITUDINE. Cu deosebita perseverenta, juniorii au dobandit tehnici de practicare a acestui sport la un nivel profesional, oferindu-ne speranta unui viitor lot de golfeuri juniori care ne vor putea reprezenta tara cu mandrie la competitiile internationale.

SURPRIZA. Chiar daca considerat un sport al oamenilor rafinati si cu personalitate, golful din Romania este condus de o femeie. Daniela Hintescu este presedintele FR de Golf si considera ca pe parcursul anului acest sport va cunoaste o explozie neasteptata la noi in tara. "Anul 2006 va marca o perioada prospera si de succes pentru federatia noastra. Doresc sa multumesc pentru suportul avut din partea membrilor Biroului Federal, jucatorilor de golf si cluburilor care au organizat campionate", este mesajul celei care pastoreste acest sport in tara noastra.

OBIECTIV. "Target-ul Federatiei Romane de Golf este de a atrage cat mai multi iubitori de sport in tainele jocului de golf, prin trimiterea unor misionari in toate judetele tarii, oferind in randul tinerilor lectii gratuite de initiere in golf si o mai buna intelegere a regulilor si a etichetei de golf. Viziunea noastra este de a mentine si de a continua jocul de golf, schimband perceptia acestui sport privit ca un sport scump intr-o prioritate accesibila amatorilor de golf, familiilor si copiilor", a declarat Hintescu.

FERICIRE. FR de Golf a devenit membru oficial al Asociatiei Europene de Golf in urma cu un an, acesta fiind cel mai important for european. Succesul se datoreaza eforturilor depuse de Federatia Romana, oamenii care lucreaza pentru acest for, care dupa un an de existenta si-a vazut indeplinit unul dintre obiectivele primare. Afilierea la EGA reprezinta primul pas al recunoasterii si promovarii golfului pe plan international. Pentru jucatorii de golf din Romania, inseamna posibilitatea de a participa la competitii europene si internationale, iar pentru tinerii jucatori inseamna o motivatie in plus.

"Federatia Romana de Golf este o reflectie a faptului ca in Romania golful continua datorita suportului si increderii in marca acestui sport. Indiferent de varsta, religie, sex si averea pe care fiecare o are, golful te invata sa te bucuri de tainele lui"
Daniela Hintescu
presedintele
Federatiei Romane de Golf
×
Subiecte în articol: sport lumea copiilor golf