x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Kubica va fi operat din nou, la cot

Kubica va fi operat din nou, la cot

11 Mar 2011   •   16:10
Kubica va fi operat din nou, la cot
Sursa foto: /Reuters
155893-153015-.jpgPilotul polonez de Formula 1 Robert Kubica, rănit grav la începutul lunii februarie, într-un accident la un raliu, va fi supus unei noi interveţii chirurgicale, sâmbătă, la cot. "Profesorul Luigi Celli este disponibil, sâmbătă, pentru o intervenţie chirurgicală ce are ca scop îmbunătăţirea funcţionalităţii cotului în vederea recuperării", a anunţat spitalul Santa Corona din Pietra Ligure, în care pilotul este internat de la 6 februarie.

În data de 21 februarie, după a treia operaţie, medicii afirmau că este posibil ca aceea să fi fost ultima intervenţie chirurgicală.

"Starea de sănătate a lui Kubica este satisfăcătoare, atât în ceea ce priveşte aspectul clinic cât şi în general", se menţionează în comunicatul spitalului, în care profesorul Celli este prezentat ca fiind "un expert renumit în chirurgia cotului".

Robert Kubica a fost operat cu succes de trei ori după accidentul survenit la un raliu în Italia, la 5 februarie, când a suferit mai multe fracturi la mână şi piciorul drept. El a fost operat în ziua accidentului la mână, intervenţie în urma căreia membrul, aproape amputat în accident, a fost revascularizat şi fracturile au fost reduse. În data de 10 februarie a fost operat timp de nouă ore la picior, umăr şi partea posterioară a humerusului. La 21 februarie a fost supus unei a treia intervenţii chirurgicale, care a durat opt ore şi a vizat tot partea posterioară a humerusului drept.

×
Subiecte în articol: formula ford auto&moto robert kubica