x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Locuinţă pentru două familii

Locuinţă pentru două familii

de Georgiana Teodorescu    |    15 Ian 2009   •   00:00

Construcţia prezentată astăzi, având o suprafaţă totală de 360 mp, este compusă din parter şi două etaje, putând fi utilizată de două familii, una care să ocupe parterul şi o a doua familie care să utilizeze etajele unu şi doi.



Arhitectul a încercat să ofere facilităţi suficiente fiecărui etaj, parterul fiind proiectat cu spaţiu de zi deschis, care include living, dining şi bucătărie şi un dormitor spaţios deservit de o baie.
La etajul unu se accede printr-o intrare separată cu scară privată, astfel nivelul de intimitate fiind asigurat pentru locuitorii de la parter.
Etajul doi este rezervat în totalitate zonei de noapte, fiind compartimentat în trei dormitoare, unul matrimonial, cu dressing şi baie proprie, şi alte două dormitoare, de dimensiuni mai mici şi cu baie comună.

ELEMENTE DE ARHITECTURĂ
Corpul paralelipipedic al clădirii determină o volumetrie relativ simplă, colţurile curbate îndulcesc masivitatea acesteia. Arhitectura locuinţei este dictată de ferestrele ample ca elemente specifice. Ele au o atribuţie funcţională şi ornamentală, fiecare fereastră fiind multiplicată la etajele superioare, echilibrul estetic al faţadelor fiind atins prin îmbinarea plin-vitrat.
Terasa de la parter şi balcoanele de la etaje sunt ample şi se prezintă ca o continuare a locuinţei, fiind utilizate ca loc de relaxare şi contemplare a împrejurimilor. Stâlpii vizibili în faţada principală sunt necesari pentru realizarea structurii de rezistenţă. Tencuiala exterioară este texturată, iar combinaţia de alb şi maro dă armonie şi concordanţă faţadelor. Balustradele de sticlă oferă siguranţă, dar în acelaşi timp nu împiedică vizual perceperea faţadelor.

25 euro/mp
preţ pentru proiectare completă (arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)


Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă