x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    02 Apr 2008   •   00:00


Lenuţa Mândru, Băileşti. Puteţi pre­pa­ra pulpele de pui cu in­gre­dientele: 6 pul­pe, 6 cartofi, 3 cepe mari, 3 morcovi, 6 căţei de usturoi, o conopidă mică, o ţelină, o cană de boabe de mazăre congelată, 3 roşii descojite, sare, piper, 200 g caşcaval, o legătură de mărar.

Preparare: Curăţaţi de piele pulpele, apoi crestaţi în dreptul încheieturii, fără să le separaţi. Curăţaţi legumele, tăiaţi caşcavalul în feliuţe, tocaţi usturoiul şi mărarul. Într-o tavă puneţi puţin ulei, aranjaţi pulpele îndoindu-le, presăraţi usturoiul şi puţină sare, adăugaţi cartofii tăiaţi în patru, ţelina, morcovii şi ceapa tăiate rondele subţiri, bucheţele mici de conopidă şi presăraţi boabele de ma­zăre. Săraţi, piperaţi, montaţi feliuţe de caşcaval, mai ales peste bucheţelele de conopidă, presăraţi mărarul şi feliu­ţele de roşii, săraţi uşor. Adăugaţi un pahar cu apă. Acoperiţi tava cu folie de staniol şi daţi la cuptor potrivit 45 de minute. 


Eugenia Turcu, Bucureşti. Pentru calcanul rasol aveţi nevoie de: calcan (circa 2 kg), doi morcovi, două rădăcini de pă­trunjel, două cepe, un kg cartofi, o cană de boabe de mazăre congelată, o le­gă­tură de mărar şi pătrunjel, 3 foi de dafin, zeama de la o lămâie, ulei, sare şi piper.

Preparare: Într-un vas puneţi la fiert zarzavatul tăiat feliuţe, sarea, piperul şi foile de dafin, apoi fierbeţi 30 minute. În alt vas clocotiţi apă. Curăţaţi calcanul, apoi îl opăriţi cinci mi­nute în apa cloco­tită, după care îi scoateţi solzii. Porţio­naţi peştele şi săraţi, apoi îl puneţi pes­te zarzavat. Mai daţi la fiert 15-20 mi­nute şi scoateţi pe un platou, cu pereţii mai înalţi, unde îl montaţi împrejur cu zarzavatul. Lăsaţi zeama la limpezit şi o parte din ea turnaţi-o în platou. Stropiţi cu zeamă de lămâie, ulei, presăraţi sare, piper şi verdeaţă tocată.

×
Subiecte în articol: agenda