Lenuţa Mândru, Băileşti. Puteţi prepara pulpele de pui cu ingredientele: 6 pulpe, 6 cartofi, 3 cepe mari, 3 morcovi, 6 căţei de usturoi, o conopidă mică, o ţelină, o cană de boabe de mazăre congelată, 3 roşii descojite, sare, piper, 200 g caşcaval, o legătură de mărar.
Preparare: Curăţaţi de piele pulpele, apoi crestaţi în dreptul încheieturii, fără să le separaţi. Curăţaţi legumele, tăiaţi caşcavalul în feliuţe, tocaţi usturoiul şi mărarul. Într-o tavă puneţi puţin ulei, aranjaţi pulpele îndoindu-le, presăraţi usturoiul şi puţină sare, adăugaţi cartofii tăiaţi în patru, ţelina, morcovii şi ceapa tăiate rondele subţiri, bucheţele mici de conopidă şi presăraţi boabele de mazăre. Săraţi, piperaţi, montaţi feliuţe de caşcaval, mai ales peste bucheţelele de conopidă, presăraţi mărarul şi feliuţele de roşii, săraţi uşor. Adăugaţi un pahar cu apă. Acoperiţi tava cu folie de staniol şi daţi la cuptor potrivit 45 de minute.
Eugenia Turcu, Bucureşti. Pentru calcanul rasol aveţi nevoie de: calcan (circa 2 kg), doi morcovi, două rădăcini de pătrunjel, două cepe, un kg cartofi, o cană de boabe de mazăre congelată, o legătură de mărar şi pătrunjel, 3 foi de dafin, zeama de la o lămâie, ulei, sare şi piper.
Preparare: Într-un vas puneţi la fiert zarzavatul tăiat feliuţe, sarea, piperul şi foile de dafin, apoi fierbeţi 30 minute. În alt vas clocotiţi apă. Curăţaţi calcanul, apoi îl opăriţi cinci minute în apa clocotită, după care îi scoateţi solzii. Porţionaţi peştele şi săraţi, apoi îl puneţi peste zarzavat. Mai daţi la fiert 15-20 minute şi scoateţi pe un platou, cu pereţii mai înalţi, unde îl montaţi împrejur cu zarzavatul. Lăsaţi zeama la limpezit şi o parte din ea turnaţi-o în platou. Stropiţi cu zeamă de lămâie, ulei, presăraţi sare, piper şi verdeaţă tocată.