x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    08 Oct 2008   •   00:00

Legume asortate în oţet • Gogoşari în oţet




Dorina Ţiplea, Tg. Jiu
Pentru legumele asortate în oţet aveţi nevoie de următoarele ingrediente: conopidă, gogonele, castraveţi, morcovi, arpagic, ardei lungi, o varză roşie mică, un pacheţel cu boabe de muştar, 15 frunze dafin, oţet, zahăr, apă şi sare. Cantitatea de oţet se apreciază după cantitatea de legume. Folosiţi borcane şi legume mici.
Preparare: Curăţaţi, spălaţi şi lăsaţi la scurs legumele. Separaţi bucheţelele de conopidă, tăiaţi rondele morcovii şi feliaţi ardeii pe lung. Tăiaţi fideluţă varza. Aşezaţi în borcane legumele, adăugaţi boabele de muştar. Puneţi borcanele pe un suport metalic. Fierbeţi lichidul, la un litru de oţet, unul de apă. Adăugaţi 25 g sare şi o lingură de zahăr la un litru de lichid, clocotiţi, adăugaţi piperul şi dafinul. Opriţi din fiert şi turnaţi peste legumele din borcane. Închideţi imediat şi, când s-au răcit, puneţi în cămară.


Simona Ursuianu, Bucureşti
Ingredientele pentru gogoşari în oţet sunt: 50 gogoşari mari, 250 g zahăr, un litru oţet, două linguri de sare, 5 foi de dafin, o linguriţă de piper boabe, un pachet boabe de muştar.
Preparare: Spălaţi şi curăţaţi gogoşarii apoi tăiaţi-i în jumătăţi. Oţetul, zahărul, sarea, dafinul şi piperul puneţi-le la fiert într-un vas adânc. Când clocoteşte, introduceţi o parte din feliile de gogoşari şi le opăriţi, le scoateţi în alt vas şi la fel pe toate. Îndesaţi feliile opărite şi presăraţi boabe de muştar, în borcane de 800 g puse pe un suport metalic. Turnaţi lichidul clocotit în borcane şi închideţi imediat. (Veronica Bectaş)

×
Subiecte în articol: agenda