x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    19 Noi 2008   •   00:00
Florentina Ţuţuianu, Câmpina. Pentru sosul olandez aveţi nevoie de: două gălbenuşuri crude, o jumătate de ceaşcă de unt topit, o lingură de suc de lămâie, sare, piper alb.
Preparare: Amestecaţi gălbenuşurile cu sucul de lămâie într-un vas la bain-marie. Adăugaţi untul şi amestecaţi mereu, până se îngroaşă, puneţi sare şi piper, apoi ţineţi la cald până serviţi.

Cornelia Plopeanu, Sibiu. Sosul de usturoi cu nuci se obţine din: 250 g nuci, o felie de pâine înmuiată în apă, 150 ml ulei de măsline, 10 căţei de usturoi, o jumătate de lămâie, sare, o lingură de oţet.
Preparare: Usturoiul, nucile şi un praf de sare se pisează până se fac pastă, apoi adăugaţi felia de pâine şi mixaţi. Treptat, ca pentru maioneză, turnaţi ulei, suc de lămâie şi oţet. Dregeţi de sare şi adăugaţi puţină apă dacă e gros.

Mariana Blejan, Bacău. Pentru a avea peste iarnă boabe de struguri congelate, procedaţi astfel: folosiţi boabe de struguri mari, proaspete, fără pete şi codiţe. Spălaţi-le într-un vas, fără jet de apă, scurgeţi-le într-o strecurătoare şi uscaţi-le într-un prosop absorbant. Puneţi la congelator, într-o tavă, un strat de boabe, fără să se apropie între ele. Când s-au congelat le adunaţi şi le depozitaţi într-o cutie. Procedaţi la fel şi cu celelalte. Astfel boabele nu se vor lipi între ele.  

Cristina Borcea, Bucureşti. Pentru a conserva ciuperci procedaţi astfel: alegeţi ciuperci mici, albe, le curăţaţi de codiţe şi pieliţe, le spălaţi şi le opăriţi în apă clocotită 5-6 minute, după care le scurgeţi. Le puneţi în borcane şi turnaţi peste ele apa în care s-au opărit. Închideţi şi sterilizaţi borcanele 30 de minute, apoi a doua zi 20 minute. (V.B.)


"Pururea foamea-i tovarăşa omului leneş"

Hesiod

×
Subiecte în articol: agenda