x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    07 Mai 2009   •   00:00

"O exagerare sau prea puţină mâncare şi băutură strică sănătatea, pe când o măsură potrivită o întăreşte şi o păstrează" - Aristotel, filosof grec

Iuliana Constantin, Bucureşti. Pentru cartofi umpluţi cu ciuperci aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 6 cartofi mari, o ceapă, 500 g ciuperci, două linguri făină, două linguri pastă de roşii, verdeaţă, 5 căţei de usturoi, piper, sare.

Preparare:
Curăţaţi ciupercile şi daţi-le prin maşina de tocat. Căliţi ceapa, tocată mărunt, împreună cu ciupercile, ulei, sare şi piper, apoi adăugaţi usturoiul pisat şi verdeaţa. Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i la un capăt cât să stea vertical şi scobiţi-le miezul până la 1 cm grosime, apoi umpleţi cu amestecul de ciuperci. Daţi-i prin puţină făină, prăjiţi-i în ulei.

Îi montaţi într-un vas, în care turnaţi un sos din pastă de roşii, apă, puţină sare şi piper. Daţi la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 40 de minute. Serviţi cu salată verde sau salată de castraveţi verzi.

 

Andreea Popescu, Găeşti. Pentru găluşte romane aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 4 linguri griş, 100 g parmezan, 500 ml lapte, două ouă, 200 g smântână, făină sau pesmet.

Preparare: Clocotiţi laptele şi turnaţi grişul în ploaie, amestecând mereu, apoi daţi la răcorit. Separaţi gălbenuşurile şi bateţi spumă albuşurile cu puţină sare. Când s-a mai răcit grişul adăugaţi parmezanul, gălbenuşurile şi albuşurile bătute. Omogenizaţi bine. Cu o lingură (înmuiaţi-o în apă înainte) luaţi o parte din compoziţie, treceţi-o prin făină (sau pesmet) şi daţi-i forma dorită, nu prea mare şi nu mai groasă de 1 cm.

Prăjiţi pe ambele părţi în tigaie cu ulei cât să acopere puţin forma. Montaţi într-o tavă, turnaţi smântână deasupra lor şi daţi la cuptor 5-10 minute.

×
Subiecte în articol: agenda