x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    16 Iul 2009   •   00:00

• Ciorba de ardei umpluţi



Cristina Andreea Budici, Buzău. Pentru ciorba de ardei umpluţi aveţi nevoie de ingredientele următoare, pentru ciorbă: - un morcov mare, o ceapă mare, o rădăcină de pătrunjel sau păstârnac, 3 roşii mari (sau 6 mici), o legătură de leuştean, o lingură de Delikat. Pentru ardei: 7 ardei graşi mari, 500 g. carne de porc sau vită, un cartof mare, o ceapă mare, o ceşcuţă (de cafea) cu orez, o legătură de pătrunjel, o legătură de mărar, o linguriţă de Delikat, 500 ml borş (după gust), sare şi piper (după gust).

Pentru ciorbă: Puneţi la fiert 4 l de apă. Când clocoteşte adăugaţi morcovul, ceapa şi rădăcina de pătrunjel sau păstârnac, curăţate şi tăiate mărunt apoi, micşoraţi focul şi lăsaţi să fiarbă. Scoateţi spuma. Acum pregătiţi ardeii: Scoateţi cotoarele fără să-i spargeţi şi spălaţi-i. Daţi prin maşina de tocat, împreună cu ceapa şi cartoful. Amestecaţi cu orezul spălat, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, piper şi puţin Delikat. Dregeţi de sare. Umpleţi ardeii fără să-i îndesaţi.

Când ciorba a fiert suficient adăugaţi ardeii cu spumiera cât, să fie acoperiţi bine de lichid. Lăsaţi la foc potrivit şi luaţi spuma când e nevoie. Fierbeţi o oră, după care adăugaţi roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate feliuţe subţiri. Mai lăsaţi 10 minute. Soateţi un ardei (cel de-al şaptelea, de sacrificiu) şi tăiaţi-l cu furculiţa pentru a vedea dacă s-a fiert carnea şi orezul. Dacă nu, mai fierbeţi încă 15 minute. Turnaţi un sfert de litru de borş (apoi, după gust) şi linguriţa de Delikat. Fierbeţi 10 min., apoi opriţi focul, puneţi leuşteanul tocat şi acoperiţi cu capacul. Serviţi în farfurii de ciorbă, cu smântână sau iaurt.

×
Subiecte în articol: agenda