x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    22 Oct 2009   •   00:00

"Cui îi este ruşine să mănânce îi este ruşine să trăiască" proverb francez



Viorica Lup, Satu Mare. Aperitivul dorit se obţine din următoarele ingrediente: 300 g parizer, 300 g caşcaval, 6 ouă, 3 linguri smântână, 3 linguri făină, o legătură mărar, o legătură pătrunjel, sare, piper. Preparare: Tăiaţi parizerul cubuleţe, radeţi caşcavalul, fierbeţi tare trei ouă, tocaţi fin verdeaţa. Amestecaţi smântâna, făina şi ouăle crude, adăugaţi, fără să zdrobiţi, parizerul, caşcavalul şi verdeaţa, dregeţi de sare şi piper, apoi turnaţi compoziţia într-o formă de chec, unsă şi tapetată cu făină. Montaţi în mijlocul compoziţiei ouăle fierte, curăţate de coajă, la distanţe egale. Neteziţi şi ungeţi suprafaţa compoziţiei cu ulei şi daţi la cuptor pentru 20 de minute. Pentru un aspect deosebit, după ce aţi scos-o din formă şi s-a răcit uşor o tapetaţi cu verdeaţă tocată fin şi caşcaval ras. Mihaela Ionescu, Cernavodă. Plăcinta cu dovleac se obţine din ingredientele: pentru aluat: 1 kg făină, 500 g untură, două ouă, o cană lapte, 25 g drojdie, 3 linguri zahăr, 1/2 linguriţă sare, arome. Pentru umplutură: un dovleac plăcintar, zahăr, mirodenii. Preparare: Curăţaţi şi radeţi dovleacul. Faceţi o maia din puţin lapte, drojdie, o lingură de făină şi o linguriţă de zahăr. Frecaţi bine şi lăsaţi la crescut 15 minute. Puneţi pe masă făina, în mijloc untura, maiaua, ouăle, sarea, laptele, zahărul, esenţa de rom şi frământaţi un aluat. Daţi la crescut 30 de minute. Împărţiţi aluatul în două bucăţi, din care faceţi o foaie pentru tapetat tava şi una pentru acoperit. Încingeţi cuptorul. Montaţi prima foaie şi puneţi dovleac în strat egal, presăraţi zahăr şi mirodenii, acoperiţi cu cealaltă foaie. Înţepaţi cu furculiţa în câteva locuri şi daţi la cuptor, la foc potrivit. Este gata când s-a rumenit uşor şi s-a depărtat aluatul de pereţii tăvii.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda