x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

08 Iul 2010   •   00:00

"Cu doi bucătari, supa va fi mai sărată sau mai rece" - proverb persan



● Florentina Turcu, Bucureşti. Pentru un tort Joffre aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 2 pachete unt (400 g), 50 g cacao, 400 g zahăr,  8 ouă, 100 ml apă, o lingură făină, 100 g stafide (fructe confiate), 2 linguri zahăr pudră, pentru glazură: 200 g ciocolată menaj, 100 g unt, o lingură esenţă de rom, un albuş de ou. Preparare: Zahărul, cacaua şi apa se fierb până se topeşte zahărul. Daţi la rece şi adăugaţi gălbenuşurile pe rând. În jumătate din compoziţie adăugaţi făina şi albuşurile spumă şi puneţi la copt într-o cratiţă unsă cu grăsime şi tapetată cu hârtie. În ce a rămas puneţi o jumătate pachet unt, stafidele, amestecaţi şi turnaţi peste blatul copt şi răcit. Daţi la rece în formă. Topiţi, pe vas cu apă, ciocolata rasă, frecaţi-o cu untul, apoi, când se răceşte, bateţi bine cu albuşul şi turnaţi peste tort după ce l-aţi scos din formă.


● Tudoriţa Mincu, Piteşti. Pentru sărmăluţe cu ciuperci în foi de hrean, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 2 cepe potrivite, 2 ardei graşi, 1 pahar ulei, o ceaşcă orez, 500 g ciu­perci, sare, piper, o cană suc de roşii, 40-50 buc. foi de hrean. Preparare: Se opăresc în apă cu sare foile de hrean şi se lasă la scurs. Se taie bucăţele mici ciupercile şi se lasă în apă 30 de minute cu puţină zeamă de lămâine. Se toacă mărunt ceapa, se taie cubuleţe ardeii şi se călesc uşor, se adaugă ciupercile scurse bine, orezul, două căni cu apă şi un praf de sare. Când s-a fiert orezul la jumătate, se adaugă sucul de roşii, piper şi se drege de sare. Se mai lasă la foc mic 10 minute, apoi se dă la răcit. Când este călduţă, se formează sărmăluţele şi se pun la fiert cu apă cât să le acopere. Se pot prepara şi cu carne.

×
Subiecte în articol: meniuri cu timbru