x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    02 Sep 2010   •   00:00

Andreea Constantin, Târgu Jiu. Pentru pasta de măsline despre care ne-aţi scris aveţi nevoie de următoarele ingrediente: un avocado bine copt, o cană de măsline fără sâmburi, o lingură ulei de măsline, 3-4 căţei de usturoi (după gust) şi o jumătate de legătură de pătrunjel (după gust). Preparare: Verificaţi măslinele să nu scape vreun sâmbure, apoi puneţi într-un blender sau într-un vas, mixaţi până obţineţi o pastă fină şi untoasă. Adăugaţi după gust sare.

Hilde Popoviciu, Timişoara. Am aflat şi vă oferim reţeta pierdută a prăjiturii bunicii dumneavoastră. Se numeşte brunsviger. Ingrediente: 1 kg făină, 700 ml lapte călduţ, 4 linguri zahăr, 50 g drojdie de bere, 150 g unt rece, 2 prafuri de sare, coajă rasă de lămâie.

Pentru sos: 150 g unt (de preferat sărat), 2-3 prafuri de sare, 150 g zahăr (ideal este cel brun), o linguriţă esenţă de rom. Preparare blat: Dizolvaţi drojdia, zahărul şi coaja de lămâie în lapte. Tăiaţi cubuleţe untul şi-l frământaţi cu făina şi praful de sare, până se transformă în firimituri, apoi adăugaţi laptele cu drojdia şi frământaţi un aluat moale. Puneţi-l într-un vas, acoperiţi şi daţi la crescut pentru o oră. Pentru copt, folosiţi tava bunicii dumneavoastră, cea cu pereţii mai înalţi, pe care o ungeţi cu unt. Luaţi aluatul cu mâna şi-l montaţi direct în tavă, apoi, cu degetul, faceţi cât mai multe găuri în cocă, fără să o străpungeţi. Preparare sos: Puneţi la foc, într-un ibric, zahărul, untul şi praful de sare (e bine de două ori) şi lăsaţi să se caramelizeze, amestecând mereu. Când se umflă, adăugaţi esenţa de rom şi îl turnaţi imediat peste coca găurită. Daţi la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 20-25 minute. Serviţi caldă sau rece. Păstraţi-o la congelator numai în ambalaj de hârtie.

×
Subiecte în articol: meniuri cu timbru