x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noul airbag în plafon va fi lansat în 2014.

Noul airbag în plafon va fi lansat în 2014.

24 Mai 2011   •   08:46
Noul airbag în plafon va fi lansat în 2014.

Unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume, TRW Automotive Holdings, care are operatiuni si in Romania, a anuntat lansarea unui nou model de airbag frontal in plafon la care lucreaza de aproximativ doi ani.

Revolutionarul airbag va fi compus dintr-o perna si un generator de gaz care va umple perna in caz de impact. Noul sistem va inlocui cele doua airbag-uri traditionale ascunse in volan si in plansa de bord si ii va proteja exclusiv pe ocupantii locurilor din fata. Acesta va permite designerilor sa aiba mai multa libertate de a desena interiorul masinilor si in plus va reduce si costurile de productie.

"Datorita noului sistem, nivelul de protectie al pasagerilor ar putea creste, iar estetica automobilelor imbunatatita", se arata intr-un comunicat publicat de TRW Automotive Holdings. "Sistemele de siguranta pentru pasageri devin din ce in ce mai versatile. Avand in vedere incercarea de a reduce numarul deceselor survenite in urma accidentelor rutiere trebuie sa gasim noi metode pentru a imbunatati protectia ocupantilor masinii, iar una dintre aceste este design-ul si configuratia airbag-urilor. Studiile au demonstrat ca un astfel de sistem ofera flexibilitate pentru interiorul viitoarelor modele", a declarat Dirk Schultz, director de inginerie la TRW.

Potrivit lui Steven Peterson, director de sisteme de inginerie la TRW, compania va introduce primele astfel de airbag-uri in 2014, iar primul model care va beneficia de acestea va fi un model european de clasa mica. Productia va avea loc in Germania sau Polonia.

×