x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noul BMW M5 va sosi în România la toamnă cu 560 CP! - video.

Noul BMW M5 va sosi în România la toamnă cu 560 CP! - video.

21 Iun 2011   •   11:21
Noul BMW M5 va sosi în România la toamnă cu 560 CP! - video.

La 27 de ani de la lansarea modelului original, BMW a lansat a cincea generatie a celui mai de succes sedan premium sport, M5. Noul BMW M5 va ajunge si pe piata din Romania in toamna acestui an.

Noul M5 este echipat cu un motor V8 TwinPower Turbo, care dezvolta 560 CP intre 6.000 si 7.000 rpm, in timp ce cuplul maxim atinge 680 Nm de la 1.500 rpm. Cuplat la o transmisie automata cu dublu ambreiaj M DCT care ofera sapte rapoarte, bolidul bavarez sprinteaza de la 0-100 km/h in 4,4 secunde, in timp ce accelerarea 0-200 km/h se realizeaza in 13 secunde. In regim mixt, in ciclul de testare UE, noul M5 are nevoie de 9,9 litri/100, in timp ce emisiile de CO2 sunt de 232 g/km. Viteza de top anuntata de constructor este de 250 km/h (305 km/h cu pachetul M Driver).

Puterea motorului a crescut cu 10% fata de modelul anterior, cuplul motor cu 30%, iar consumul de combustibil a fost redus cu peste 30% prin utilizarea extinsa a tehnologiilor BMW EfficientDynamics, inclusiv functiile Auto Start/Stop si Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei la franare).

In echiparea standard a noului M5 sunt incluse: directia M Servotronic, Dynamic Damper Control (control dinamic al amortizoarelor), DSC (sistem de control al stabilitatii), plus mod M Dynamic, si un sistem de franare superperformant, cu componente foarte usoare.

Elementele de design sunt specifice pentru modelele de performanta "M" si includ eleron fata cu prize de aer supradimensionate pentru racirea motorului si a franelor, pasaje ale rotilor evazate.

La interior se evidentiaza panoul de instrumente specific M cu tehnologia black-panel, consola centrala noua imbracata in piele si scaune sport M. Echiparea standard mai include: tapiterie din piele Merino, insertii interioare in nuanta exclusiva Aluminium Trace, plafon BMW Individual in culoare Antracit, aer conditionat automat pe doua zone si lumina ambientala.

In plus, masina este dotata cu: Head-Up Display cu mod de afisaj specific gamei M (standard), faruri adaptive cu lumini Xenon standard, asistare automata a fazei lungi, BMW Night Vision cu recunoastere a pietonilor, Lane Change Warning System (sistem de avertizare la schimbarea benzii), Lane Departure Warning System (sistem de avertizare la parasirea sensului), Surround View (vedere panoramica cu 3 camere pentru manevre de parcare), utilizare a internetului, integrare extinsa a terminalelor smartphone si a playerelor muzicale, si aplicatii Web Radio, Facebook si Twitter.

×