x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noutăţi de la ediţia din acest an a Romtherm

Noutăţi de la ediţia din acest an a Romtherm

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    15 Mar 2008   •   00:00

Săptămâna trecută, duminică, 9 martie, s-a încheiat cea de-a XIV-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale pentru echipamente de încălzire, răcire şi condiţionare a aerului Romtherm.

Sisteme pentru asigurarea confortului termic

 

Săptămâna trecută, duminică, 9 martie, s-a încheiat cea de-a XIV-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale pentru echipamente de încălzire, răcire şi condiţionare a aerului Romtherm. Au fost prezenţi în cadrul manifestării din acest an peste 300 de expozanţi din 17 ţări. În rân­durile ce urmează vă vom face cunoş­tinţă cu câteva dintre produsele cu caracter de noutate pentru piaţa de la noi prezentate în cadrul târgului. 

 

Pompe de căldură

Încălzirea cu pompa de căldură constă în captarea caloriilor conţinute în aer, apă sau solul grădinii de un lichid frigorific şi transferarea acestora până la un generator termodinamic care valorifică această energie sub formă de căldură utilă pentru încălzire. În interiorul casei, căldura este restituită printr-un sistem de încălzire prin pardoseală, un planşeu cald, radiant ce procură o căldură sănătoasă. Acest tip de încălzire este folosit ca o tehnică alternativă la sistemele tradiţionale cu centrale termice cu ardere (gaze, lemne, păcură etc).

Unul dintre avantajele folosirii acestuia este acela că permite amenajarea interiorului fără constrângerile impuse de prezenţa radiatoarelor. Pe de altă parte, fiecare kW electric consumat pentru func­ţionarea pompei de căldură este valorificat sub formă de 3-4 kW de căldură utilă cedaţi pentru încălzirea locuinţei.

 

Încălzire prin pardoseală

Un interes în continuă creştere faţă de încălzirea prin pardoseală se obser­vă mai ales la construcţiile de locuinţe. Convectorii cu montaj în pardoseală destinaţi zonelor din faţa suprafeţelor vitrate acoperite sau nu cu grătare din lemn sau aluminiu vopsit în diferite culori şi disponibile în diverse dimensiuni: de la 1.000 mm la 3.500 mm lungime sunt alte produse încă noi pentru piaţa de la noi. 

 

×