Marul iubirii
editorial de SIMONA LAZAR
Inca o saptamana de rasfat, inainte de a intra in focurile... pregatirii zacustilor, bulionurilor, zarzavaturilor la borcan si muraturilor de toate felurile. Toamna, de la Santamaria Mica la Santandrei, e timp de strans roadele si de conservat, ca sa avem cu ce trece iarna.
Dar, cum spuneam, inca mai putem sta linistiti cateva zile, delectandu-ne cu savoarea legumelor coapte, ce se gasesc acum cu prisosinta prin piete si targuri. Gogosari, ardei, rosii, vinete, ciuperci, usturoi, ceapa... Vinete, mai cu seama!
Caci la o masa plina cu mancaruri preparate din acest soi de patlagele vrem sa va invitam de asta data. Vinete umplute, salata de vinete, musacale, zacusti si exoticul "imambayaldi" - simpla enumerare a acestor bucate iti trezeste apetitul pentru mancare. Supranumita si "marul iubirii", vanata te imbie sa gusti, fara teama faptuirii unui alt pacat decat cel al poftei dinaintea unor bucate pline de savoare.