x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Carmen Dragan    |    02 Sep 2010   •   00:00
Pauză de cafea

În live cooking showul găzduit de Clubul La Bibliothèque, unde Dan-Silviu Boerescu şi-a arătat talentul de adevărat bucătar, am aflat reţeta de flori de dovlecei umplute cu brânză ricotta, preparat propus de Jamie Oliver în cartea "Acasă la Jamie - Gateşte-ţi o viaţă frumoasă!"

Aşadar, avem nevoie de 200 g brânză ricotta, un vârf de cuţit de sare, un vârf de cuţit de nucşoară, parmezan ras, coajă rasă de lămâie, frunzele de la o legătură mică de mentă, 2 ardei iuţi roşii, 200 g făină, 350 ml vin alb, 8 flori de dovlecei. Ricotta se amestecă bine cu nucşoara, parmezanul, coaja de lămâie, o parte din mentă şi un ardei iute tocat. Se condimentează cu sare şi piper. Într-un castron se pune făina şi puţină sare. Se toarnă vinul alb şi se bate cu telul. Se deschide cu grijă fiecare floare de dovlecel, se rup staminele. Cu o linguriţă se umple cu grijă fiecare floare cu ricotta. Se toarnă uleiul într-un vas şi se încinge. Se scufundă fiecare floare în aluat, apoi se prăjesc până devin aurii şI crocante. Se pun pe un platou cu un şerveţel pentru a se absorbi uleiul. Apoi se aşază pe un alt platou. Deasupra florilor se presară puţină sare. Se serveşte cu un ardei iute, menta rămasă şi cu o jumătate de lămâie.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda