x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pizza, mai scumpă

Pizza, mai scumpă

11 Iul 2007   •   00:00

Pentru cei care nu lasă să treacă o zi fără să mănănce o felie de pizza urmează o perioadă grea. Brănza cheddar, materia primă pentru mozzarella şi alte tipuri de brănză, aproape şi-a dublat preţul.

Pentru cei care nu lasă să treacă o zi fără să mănănce o felie de pizza urmează o perioadă grea. Brănza cheddar, materia primă pentru mozzarella şi alte tipuri de brănză, aproape şi-a dublat preţul. Primele semne sunt vizibile in Statele Unite ale Americii, acolo unde marile lanţuri de restaurante deja au mărit preţurile la sortimentele de pizza care cuprind şi brănză. Există insă şi o veste bună. Roşiile, dar şi alte legume au rămas la acelaşi preţ. (S.C.)

Super hot-dog

La 3 iulie, americanii au ales cel mai delicios hot dog. Participante au fost numeroase restaurante din Statele Unite ale Americii, care au venit cu reţete ingenioase. De exemplu, crenvurşt cu sfeclă, ardei, ceapă, brănză rasă, chili, fasole verde murată, totul ascuns intr-o chiflă toast. Sau hot-dog de crevete cu topping de roşii verzi murate, muştar şi ineluşe de ceapă la grătar. (S.C.)

Cultură

Cinematograful in aer liber din E-Uranus a rulat in perioada 29 iunie - 5 iulie 2007 unele dintre cele mai bune filme italiene din anii 2002-2004. Pe lăngă oferta culturală transpusă in filmele lui Bellocchio, Bertolucci sau Crialese, E-Uranus a oferit şi diversitate gastronomică cu degustare şi vănzare de produse culinare din Italia: o paletă diversă de brănzeturi, uleiuri de măsline, vinuri de calitate şi paste. (F.C.)

×
Subiecte în articol: food world