x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Renault va lansa anul viitor o versiune Duster pentru piaţa indiană.

Renault va lansa anul viitor o versiune Duster pentru piaţa indiană.

21 Iun 2011   •   10:49
Renault va lansa anul viitor o versiune Duster pentru piaţa indiană.

La doar patru zile dupa ce a dezvaluit la Salonul Auto de la Buenos Aires o versiune Duster pentru pietele din Brazilia, Argentina si Columbia, Renault a anuntat ca va lansa anul viitor o noua versiune a SUV-ului romanesc destinata pietei din India.

Duster-ul indian va fi fabricat la uzina din Chennai si va fi comercializat, la fel ca in America de Sud, tot sub sigla cotnructorului francez.

De altfel, Duster este al treilea dintr-o serie de cinci modele pe care Renault le va lansa in India pana la sfarsitul lui 2012. Francezii vor dezvolta, in acelasi timp, o retea nationala de servicii pentru a-si asigura o felie cat mai consistenta dintr-o piata aflata in plina expansiune.

Primul model introdus de Renault pe piata indiana a fost Fluence, lansat in luna mai, iar al doilea a fost Koleos, pe segmentul SUV premium. Gama va fi completata de un vehicul compact construit pe o platforma a aliantei cu Nissan si de un unul despre care nu se stie inca nici un detaliu.

Piata indiana creste cu circa 20% pe an, de la 1,2 milioane de automobile noi vandute in 2005, la trei milioane estimate pentru acest an. Pana in 2015, Renault estimeaza ca India va fi a patra piata la nivel mondial.

×