x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Reţeta de suflet

Reţeta de suflet

de Simona Lazar    |    15 Oct 2008   •   00:00

Aniversarea celor patru ani de la apariţia Jurnalului de bucătărie "se întâmplă" sub auspicii interesante. Parcă anume a fost să fie orânduit aşa: în aceste zile să aibă loc prima ediţie a Bucharest Food Festival – 16-19 octombrie, prilej pentru suplimentul de gastronomie al Jurnalului Naţional să se implice şi să organizeze, în acest context, o serie de evenimente, în stilul nostru binecunoscut. Adică dând valoare gastronomiei româneşti şi intrând în bucătăria strămoşilor noştri… cu sufletul.



Aniversarea celor patru ani de la apariţia Jurnalului de bucătărie "se întâmplă" sub auspicii interesante. Parcă anume a fost să fie orânduit aşa: în aceste zile să aibă loc prima ediţie a Bucharest Food Festival – 16-19 octombrie, prilej pentru suplimentul de gastronomie al Jurnalului Naţional să se implice şi să organizeze, în acest context, o serie de evenimente, în stilul nostru binecunoscut. Adică dând valoare gastronomiei româneşti şi intrând în bucătăria strămoşilor noştri… cu sufletul. Prima ediţie a Bucharest Food Festival, organizată în România de Morevents şi Zarva, promovează conceptele de slow food şi healthy food, toate tipurile de bucătărie internaţională, dar mai ales bucătăria românească. Pe această linie se situează şi work-shop-ul pe care Jurnalul de bucătărie îl va organiza la data de 16 octombrie, cu începere de la ora 12:30, într-un spaţiu special amenajat în Piaţa Unirii. La dezbaterea cu tema "Există sau nu gastronomie românească?" i-am invitat să răspundă întrebării, cu argumente pro şi contra, pe câţiva specialişti în domeniu. Numele lor nu vă sunt necunoscute, s-au numărat adeseori printre colaboratorii revistei şi au răspuns invitaţiei noastre cu prietenie. Ei sunt maeştri ai artei culinare, autori de cărţi de bucate, artişti, specialişti în muzeografie, de la Muzeul Ţăranului Român, reprezentanţi ai turismului rural. De acolo, din pensiunile agro-turistice, vin şi cei care vor face demonstraţii de artă culinară tradiţională. În cadrul acestui eveniment ne vom "învârti" în jurul plitelor şi afumătorilor din zona Buzăului, unde, de altfel, se pregătesc celebrii cârnaţi de Pleşcoi. O expoziţie gastronomică va completa work-shop-ul, care se va încheia cu invitaţia de a sărbători împreună, cu un pahar cu vin şi bucate gustoase, cei patru ani de existenţă ai Jurnalului de bucătărie.

Ediţie unicat

Înaltă de doi metri şi jumătate (cu o lăţime de 1,94 m), ediţia de patru ani a Jurnalului de bucătărie are toate şansele să intre în istoria tipăriturilor româneşti. Tipărită în acest format – în afara tirajului obişnuit – într-un singur exemplar, revista va marca astfel ceasul aniversar. Ediţia unicat – realizată anume pentru Bucharest Food Festival – va fi expusă într-un stand special amenajat, pentru ca vizitatorii târgului şi cititorii Jurnalului de bucătărie să o poată răsfoi. Una dintre paginile revistei nu va fi tipărită, pentru ca toţi cei care doresc să poată aşterne câteva rânduri, transformându-se astfel într-o inedită "carte de onoare" a evenimentului. Realizarea acestui format a fost posibilă datorită TipArt Group, care susţine gastronomia românească autentică şi activitatea Jurnalului de bucătărie, oferind suport în producerea acestei publicaţii unice în România.

×
Subiecte în articol: editorial bucătărie