x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Simbol / Mai mult alb decat rosu

Simbol / Mai mult alb decat rosu

05 Mar 2006   •   00:00
Simbol / Mai mult alb decat rosu
LA CEAS DE TAINA CU HAMSTERUL BOBBY
Mandrul fir alb-rosu al Martisorului - din cate am inteles, un simbol si o traditie legendara a tarii mele de adoptie - a fost, anul acesta, mai mult alb decat rosu.
De unde-atat alb? Simplu, din zapada de cativa centimetri care a acoperit, mai mult prin viscolire, carosabilul si a bagat in blocaj mandra capitala de viitoare tara UE. Stapanii mei au facut pana acasa trei ore, unul, respective cinci ore si jumatate, celalalt. Tanarul mostenitor al imperiului care-mi gazduieste cusca si care, implicit, imi asigura augusta existenta, a fost recuperat din sanul sistemului scolar de o prietena de familie si plasat finei intru asteptarea primului dintre parintii care se luptau cu viscolul.

Focurile bengale din privirile lor spuneau totul, in crucea noptii, cand familia s-a reunit intr-o ambianta pe cat de calda, pe-atat de vesela. Nici macar n-am indraznit sa ma intreb, retoric si candid, care-i ratiunea pentru care mai platesc impozite, taxe de drum si accize la benzina. Nu de alta, dar i-am auzit pe edilii alesi implorandu-i la tv sa lase masinile acasa, ca n-au loc pe strazi gunoierele cu maclavaiz ecologic pregatite din timp si aliniate, de obicei in bataia soarelui, in piata din fata cladirii cu funda rosie. Fiindca, totusi, firul avea nevoie si de putin rosu, problema s-a rezolvat rapid prin sangeroasele "executii publice" televizate in direct. Un pic de Adrian testand solidaritatea colegilor, nitica Dana internata la Urgenta ca are o apasare-n capul pieptului, ceva Tender la judecata, gata Martisorul...

×
Subiecte în articol: pagina lui zdreanta