x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Stiri

00 0000   •   00:00
CHIRURGIE PLASTICA. In SUA, tot mai multe femei apeleaza la chirurgia plastica pentru a avea gene lungi si dese. Dorinta femeilor este realizata prin transplantul de par din zona cefei. "Genele lungi si dese sunt considerate unul dintre cele mai importante semne de frumusete, iar transplantul de par pentru a avea gene atragatoare are aceeasi semnificatie pentru o femeie ca si implanturile mamare", arata dr. Alan Bauman, unul dintre sustinatorii noii metode de infrumusetare. Costul unei asemenea operatii este de 6.000 de dolari, pentru ambii ochi.

SHOPPING. Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca persoanele care nu pot trai nici macar o zi fara a merge la cumparaturi ar trebui sa ceara ajutorul psihiatrilor. Potrivit datelor publicate in ultimul numar al Revistei americane de psihiatrie, in SUA exista mai mult de 10 milioane de persoane pentru care shopping-ul a devenit o idee obsedanta. Psihiatrii afirma ca a renunta la a cheltui bani pe lucruri inutile, chiar cu riscul de a face datorii, este la fel de greu cu a renunta la alcool.

LONGEVITATE. In Italia se inregistreaza cea mai mare durata de viata din Europa, arata Institutul italian de statistica. Astfel, durata medie de viata a unui barbat este de 77,2 ani, iar a unei femei – de 82,8 ani. Si asta in conditiile in care Italia este unul dintre statele europene cu cei mai multi fumatori. Atuul italienilor este insa dieta mediteraneeana care se bazeaza pe legume, fructe, peste, ulei de masline.

HIPNOZA. Stresul, carentele de vitamine si minerale, tulburarile metabolice sunt principalele cauze ale caderii parului. Un grup de cercetatori de la Universitatea din Bruxelles (Belgia) au ales hipnoza ca metoda complementara de tratare a caderii parului. Principalul scop al sedintelor de hipnoza a fost imbunatatirea starii psihice a pacientilor. S-a observat ca la aproape jumatate dintre pacienti, starea parului s-a imbunatatit dupa ce au urmat mai multe sedinte de hipnoza.

FEMEI. Se stie ca femeile au mai putin spirit de orientare decat barbatii. Cercetatorii germani au incercat sa explice acest lucru: vinovat de lipsa spiritului de orientare este nivelul scazut de testosteron din organismul femeilor. Acest hormon sexual masculin stimuleaza capacitatea analitica a creierului, favorizeaza concentrarea si indeplinirea sarcinilor concrete.

FUMATORI. Medicamentele din clasa statinelor, folosite pentru scaderea colesterolului, ii ajuta pe fumatori sa previna inflamatiile provocate de fumul de tigara. La aceasta concluzie au ajuns Walid Younis si colegii sai de la Centrul Medical al Universitatii Oklahoma. Statinele scad nivelul colesterolului in sange si previn bolile cardiovasculare. In acelasi timp insa, testele efectuate pe animale au aratat ca aceste medicamente previn inflamatiile si au efect protector asupra plamanilor fumatorilor.

Site-uri

  • www.univermed-cdgm.ro – Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti
  • www.biochim.ro – Institutul de Biochimie Bucuresti
  • www.nationalfitness.ro – Centru de fitness, aerobic, cardio, tae-bo, pilates, programe de relaxare si de slabire
  • www.osteo.ro – Comisia Nationala pentru Studiul Osteoporozei
  • www.rsn.ro – Societatea Romana de Neurochirurgie
  • www.cnas.ro – Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate
  • Dictionar

  • Endometrioza – Afectiune ginecologica ce se caracterizeaza prin prezenta unor fragmente de mucoasa uterina (endometru) in afara localizarii lor normale
  • Gingivita – Inflamatie a gingiilor, care poate rezulta dupa un periaj prost
  • Glicemie – Nivel al glucozei in sange
  • Insuficienta renala – Reducere a capacitatii rinichilor de a asigura filtrarea si eliminarea toxinelor din sange
  • Saturnism – Totalitate a manifestarilor cauzate de o intoxicatie cu plumb sau cu saruri de plumb
  • Sursa: Dictionar de medicina Larousse, Ed. Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998
  • Aparitii editoriale

    La Grupul Editorial Corint a aparut volumul "Superfit. Esentialul in fitness si culturism", al doctorului Serban Damian. Volumul este un ghid destinat tuturor celor care sunt interesati de propria sanatate si de felul cum arata. Stim ca activitatea fizica este absolut necesara, ca trebuie sa mancam corect si sa ne mentinem greutatea. Intrebarea este cum sa procedam? Raspunsul il aflam din paginile acestei carti. "Superfit. Esentialul in fitness si culturism" incearca sa fie o baza pentru oricine este interesat de fitness, culturism, nutritie, scadere in greutate, suplimente nutritive, tehnici de antrenament, fiziologie sportiva.
    "S-a dovedit prin nenumarate studii ca durata vietii unei persoane este direct influentata de aspecte aparent banale si ultracunoscute, precum mentinerea unei greutati normale, renuntarea la fumat, prevenirea unor boli, controlul stresului, consumul moderat sau deloc de alcool, somn 7-8 ore pe noapte, alimentatie diversificata si gandita rational si, nu in ultimul rand, exercitiul fizic. Aceste practici care tin de un comportament normal si sanatos par sa fie obiectul unui paradox al lumii moderne: desi toti le cunoastem si le intelegem, prea putini le respecta", arata autorul in introducerea volumului.

    ×
    Subiecte în articol: info