x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Surpriza vine din Romania / Logan Steppe, vedeta la Geneva

Surpriza vine din Romania / Logan Steppe, vedeta la Geneva

de Catalin Fainisi    |    01 Mar 2006   •   00:00
Surpriza vine din Romania / Logan Steppe, vedeta la Geneva

La Salonul Auto de la Geneva este scos in premiera modelul Logan Steppe, conceptul pentru modelul Break. El se numara printre punc-tele de interes ale salonului si a fost onorat la lansare de conducerea companiei Renault si de premierul Tariceanu.

(Autocar), Geneva
Premierul Tariceanu a asistat ieri la lansarea la Geneva a noului concept de la Dacia, denumit Logan Steppe, de care a fost foarte placut surprins.

Dacia a produs o mare surpriza ieri, cand a prezentat primul concept din istoria Dacia, pe baza caruia va fi construit noul model Logan Break. Denumit Logan Steppe, acesta i-a lasat cu gura cascata atat pe reprezentantii presei, cat mai ales pe premierul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, venit special pentru acest eveniment la Geneva.

PARTICIPANTI. El a vorbit si despre modelul de serie Break, ce va fi lansat la Salonul de la Paris, din toamna. "Acea masina va fi de-a dreptul impresionanta si foarte utila pentru romani. Si eu voi merge cu ea, alaturi de familie, fiindca ofera foarte mult spatiu si utilitate. Cei de la Dacia merita felicitati pentru munca deosebita si pentru investitiile masive din ultimii ani", a completat Tariceanu. Alaturi de premier, la dezvelirea noului Logan Steppe au participat si Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, fostul mare tenismen Ilie Nastase sau presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), Brent Valmar. "Ma surprinde mutarea celor de la Dacia, fiindca ma asteptam sa vina cu o masina mult mai cuminte. Acest concept arata chiar foarte bine", a spus Valmar.

SOC. Revenind la conceptul prezentat de Dacia, merita amintit faptul ca acesta poate fi echipat cu cinci sau sapte locuri, urmand ca modelul de serie sa beneficieze de aceeasi dotare. Steppe a fost dezvoltat in jurul temei sporturilor de iarna, are spoilere care aduc aminte de modele SUV, grila frontala a fost modificata, iar farurile cu xenon si jantele din aliaj de 17 inch completeaza aspectul agresiv al acestui Logan. Cu o inaltime de 1,78 metri si cu o lungime de 4,47 metri, acest Logan pare sa nu mai aiba nici o legatura cu versiunea berlina. La interior, impresioneaza plansa de bord modificata, ceasurile de bord speciale, precum si consola centrala distincta, care se prelungeste printre scaunele din fata si gazduieste schimbatorul de viteze al unei cutii automate. De asemenea, cele trei ecrane digitale TFT cu redare DVD si MP3, precum si suporturile speciale pentru echipamente sportive de iarna fac parte din echiparea acestui model surprinzator.

SURPRINDERE
"Acest concept arata extraordinar. Este un exemplu al faptului ca Dacia a facut eforturi extraordinare in ultimii ani. Vad masina in premiera si sunt foarte placut surprins de ceea ce vad" - Calin Popescu Tariceanu, premierul Romaniei

MANDRIE
Cei de la Renault au fost foarte mandri de noul concept Dacia Logan Steppe. Presedintele Consiliului de Administratie al Dacia, Luc-Alexandre Menard, a declarat ca noul concept reprezinta un semn al importantei pe care o capata marca argeseana pe plan mondial, de la an la an. "Este o zi mare pentru Dacia si Renault si speram ca modelul Logan sa dovedeasca pe plan mondial ca este un produs de calitate, la preturi reduse", a spus Menard, care a adaugat: "Dimensiunile vor creste la noul Logan Break, valoarea si calitatea la fel, dar preturile vor fi la valori reduse".
×
Subiecte în articol: auto Dacia logan steppe logan steppe