x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Talpa care se curăţă singură

Talpa care se curăţă singură

de Alexandru Radescu    |    06 Iun 2009   •   00:00
Talpa care se curăţă singură

Când eram eu mic de tot, bunica încă mai avea un fier de călcat greu ca o armură medievală, pe care îl încălzea pe aragaz. Ultima inovaţie în domeniu, comercializată şi pe piaţa din România, este fierul de călcat cu o talpă care se curăţă singură. Cel mai adesea, călcarea este îngreunată din cauza urmelor de murdărie de pe talpă, create prin acumularea particulelor mici de fibre.



Tehnologia care stă la baza sistemului de autocurăţare la Ultimate Autoclean este stratul exclusiv de paladiu de pe talpă, cunoscut pentru proprietăţile sale catalitice la temperatură. Urmele de murdărie de pe talpă sunt transformate în abur prin oxidarea catalitică, sub efectul temperaturii. De altfel, dispozitivul produs de Tefal nu mai necesită o curăţare cu clor.

Tefal Ultimate Autoclean beneficiază de 8 programe speciale pentru bumbac, lână, mătase, in, jeans, sintetice etc. Căldura şi aburul sunt reglate conform materialului ales printr-o singură setare: AutoSteam, cu fereastra mare de control pentru accurateţe. De asemenea, pentru înlăturarea cutelor dificile, dispozitivul a fost echipat şi cu funcţia Power Jeans şi un jet de abur de 150g/min.

×