x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Târgul de produse tradiţionale şi bio

Târgul de produse tradiţionale şi bio

13 Mai 2010   •   00:00
Târgul de produse tradiţionale şi bio

În perioada 30 aprilie-2 mai, în curtea interioară a Bibliotecii Metropolitane, s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi bio.



Organizatorii au adus producători din toate colţurile ţării. Palinca, pâinea tradiţională, produsele de patiserie, făina ecologică, dulciurile făcute în casă, sucurile naturale au fost doar câteva dintre atracţiile culinare. Viorica Peia a venit la târg cu produse bio organice şi naturale: diverse paste, produse fără gluten, miere bio, uleiuri, condimente naturale din sare de mare neiodată cu diverse verdeţuri, cafea bio etc.

Doboş Tereza i-a îndulcit pe vizitatori cu dulciuri realizate fără lapte, ou, lapte, făină, ci doar din fructe şi seminţe cu diferite gusturi. Oana Dumitrescu, organizatoarea evenimentului, a remarcat faptul că vizitatorii primei ediţii s-au reîntors pentru a cumpăra din nou aceste produse sănătoase.


În ţară
15 mai-31 iulie. Oameni şi locuri. Mexic. Bucureşti. Muzeul Ţăranului Român vă invită la o expoziţie incitantă, lăsându-vă să descoperiţi tradiţiile şi culorile puternice ale Mexicului.
5-23 mai. Casa tradiţională. Bucureşti. Juliana Fabritius Dancu expune la Muzeul Naţional al Satului lucrări plastice care valorifică tradiţia populară românească.
14-16 mai. Târgul olarilor. Bucureşti. Ateliere de creaţie, expoziţii de ceramică, concursuri interactive, toate găzduite de Muzeul Naţional al
Satului.


În lume
13-15 mai. Foodstuff. Guangzhou, China. Expoziţia este organizată ca în fiecare an de Ministerul Comerţului şi îşi propune să aducă laolaltă producători şi distribuitori din întreaga lume.
13-15 mai. Campionatul Internaţional de Barbeque. Memphis, SUA. Sute de echipe s-au înscris la concursul dotat cu premii în valoare de sute de mii de euro. Carnea va sfârâi pe grătare, iar vizitatorii vor adulmeca arome divine.
13-16 mai. Expo Madagascar. Antananarivo, Madagascar. Peste 30 de ţări vor participa la acest eveniment ce are ca temă principală accesoriile pentru industria alimentară. De asemenea, vor fi şi expoziţii cu produse culinare. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda