x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Târgul "World Education" se deschide astăzi la Bucureşti

Târgul "World Education" se deschide astăzi la Bucureşti

de Diana Scarlat    |    05 Noi 2010   •   00:00
Târgul "World Education" se deschide astăzi la Bucureşti

Viitorii studenţi, interesaţi de ofertele celor mai bune universităţi din întreaga lume, găsesc informaţii şi consultanţă gratuită la târgul "World Education", organizat la Hotelul Hilton din Bucureşti în acest weekend.

În cadrul "World Education" vor fi prezente peste 50 de universităţi, dintre care jumătate sunt de stat. Astfel, tinerii din România au posibilitatea de a se folosi la maximum de fondurile alocate de guvernele ţărilor gazdă pentru studenţii străini. "Vestea bună este că instituţiile de învăţământ au reuşit să păstreze numărul de locuri alocate studenţilor din străinătate în universităţile de stat", spune Irina Christova, managerul companiei "Integral Programe Educaţionale", organizator al evenimentului, care mai precizează că interesul pentru studii în străinătate a înregistrat o creştere de 30% în ultimii ani. "Învăţământul britanic se dovedeşte din nou a fi cel mai atractiv din Europa. Toate statele acordă burse sau ajutoare financiare sub diferite forme pentru programele universitare, iar pentru cele de master au sisteme de finantare şi sprijin financiar pentru studenţii din străinatate", mai explică Irina Christova.

Marea Britanie continuă să fie cea mai căutată destinaţie. Şi în acest an, lupta pentru un loc în universităţile britanice de prestigiu va fi una acerbă, spun organizatorii târgului "World Education". Deşi încă există oportunităţi excelente de finantare pentru studenţi, nu este sigur că acest sistem, în contextul crizei economice şi a alegerilor din Marea Britanie, se va păstra. În continuare, candidaţii din România pot beneficia de condiţii foarte bune de studiu în Olanda, studii gratuite în Danemarca, dar şi în ţări precum Norvegia şi Scoţia, care devin din ce în ce mai populare. În privinţa specializărilor, interesul tinerilor din România rămâne focusat pe domeniul afacerilor, pe arhitectură, pe informatică şi altele. Printre cele mai bune şi populare combinaţii de specializări se numără afaceri-drept, management şi limbi străine, politică, drept şi relaţii internaţionale, modă şi business.
"World Education" oferă atât informaţii, cât şi consiliere, orientând candidatul spre cele mai potrivite programe de studiu, în funcţie de criteriile acestuia. Rolul consultantului educaţional a crescut în ultimii ani. "Pe parcursul a opt ani, în cadrul proiectului, am făcut eforturi pentru a forma consultanţi educaţionali care prin experienţa lor se dovedesc a fi de un real ajutor pentru tinerii din România. Consultanţii noştri au vizitat bazele universitare, sunt familiarizaţi cu modul de viaţă din ţara respectivă şi cunosc în detaliu programele oferite de acestea. «World Education» nu este doar un târg cu standuri pline de materiale publicitare. Formatul acestuia oferă posibilitatea unor întâlniri individuale cu cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Europa şi SUA", explică Irina Christova.

Consultanţa în momentul alegerii unei universităţi aduce economii financiare şi reduce stresul candidaţilor atunci când aceştia aplică pentru studii în străinătate. În cadrul evenimentului de la Bucureşti, fiecare aplicant va avea la dispoziţie un program individual de întâlniri cu instituţiile de învăţământ, primit în prealabil, ca urmare a înregistrării pe site-ul dedicat evenimentului.

La 1 septembrie s-a dat startul pentru înscrierile prin sistemul centralizat UCAS şi pentru sesiunea de admitere în anul universitar 2011-2012 la universităţile din Marea Britanie. Tinerii preferă să aplice prin serviciul UCAS, oferit de "Integral Programe Educaţionale", deoarece procesul este mai facil şi mai rapid. Candidaţii beneficiază de experienţa consultanţilor acreditaţi UCAS şi fiecare aplicant beneficiază de consultanţă gratuită pentru alegerea universităţii, în funcţie de domeniul de interes, fiind asistat pentru pregătirea documentelor şi a scrisorii de motivaţie. Taxele, care de regulă trebuie plătite numai prin carte de credit direct în Marea Britanie pot fi achitate la sediul "Integral".

Firma Integral Group organizează de doi ani acest târg în România, fiind o agenţie cu 18 ani de experienţă internaţională în domeniul studiilor în străinătate. Consultanţa este gratuită, cheltuielile pentru aceste servicii fiind acoperite de universităţi, care preţuiesc aportul consultanţilor în procesul decizional al candidaţilor. Apelarea la serviciile unui consultant reduce de obicei cheltuielile aferente procesului de aplicaţie.

Amănunte vor fi oferite chiar în timpul târgului "World Education", care se va desfăşura în acest weekend la Bucureşti. Cei care doresc să-şi înceapă studiile în luna ianuarie trebuie să menţioneze acest lucru pe formularul de înregistrare, disponibil pe www.world-education.ro şi vor primi informaţii detaliate pentru toate specializările disponibile, urmând a putea să aplice inclusiv în cadrul târgului. Termenul limită de înscriere pentru admiterea în sesiunea din februarie la studii în Olanda a fost prelungit până pe 17 ianuarie, astfel încât cei interesaţi vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru pregătirea dosarului.

×
Subiecte în articol: advertorial