Producatorii de carne si lapte din Timis cred ca nu vor face fata normelor europene, fiindca investitiile pentru modernizarea spatiilor si achizitionarea de aparatura sunt mari fata de posibilitatile lor financiare, iar creditele sunt riscante, transmite Mediafax.
Doar un abator, un atelier de prelucrare a carnii si unul de procesare a lactatelor, dintr-un numar de 31 de unitati, respecta cat de cat conditiile impuse de Uniunea Europeana. Restul patronilor nu au decat solutia de a face investitii substantiale. Ei sunt insa de parere ca legislatia nu ii ajuta deloc, fiind extrem de neclara, si, practic, nu face decat sa-i oblige sa se lase de meserie de la sfarsitul lui 2006, termenul dincolo de care trebuie sa fie aliniati standardelor europene.Unul dintre patroni, Mihai Csorgo, care si-a deschis o afacere in 1992, spune ca ar trebuie sa aiba doua milioane de euro pentru reamenajari, bani pe care, daca i-ar avea, i-ar pune in banca si ar trai din dobanda, asigurandu-si o viata comoda.