x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Adrenalina!

de Costin Anghel    |    19 Sep 2005   •   00:00
Adrenalina!
CURSELE
Cursele de masini de strada, o moda care se dezvolta incontinuu. De la Dacii "preparate" la masini straine de sute de cai-putere, si ele "preparate" la nevoie.

Doua masini si o linie dreapta, o gagica sau gagiu care da startul, spectatori sau pariori si multa, foarte multa adrenalina. Se ridica steagul sau batic-batista-esarfa si cei doi bolizi pleaca de pe loc cu "scart". Treapta I, viteza a II-a, a III-a, a IV-a si a V-a sau a VI-a si soseaua sau pista pare ca dispare de sub rotile masinilor. Zgomotul motoarelor turate la maximum ridica nivelul adrenalinei si al presiunii sangvine. Amandoi sau amandoua vor totul sau nimic. Se trece linia de sosire si castigatorul ia totul. iar invinsul mai nimic! Toata concentrarea din timpul cursei se transforma in bucurie sau in tristete, in suparare pe masina mult prea proasta pentru ce vrea soferul transformat intr-un Alonso (ca Schumacher incepe sa se demodeze) al soselelor.

CURSE LEGALE VERSUS ILEGALE. Cursele de strada sunt o realitate de multi ani, mai precis de dupa Revolutia din 1989. Asta la noi in tara, pentru ca afara, in Occident, se faceau si "inainte". Pentru a putea participa la astfel de curse ai doua variante. Ori alegi calea legala, a curselor organizate profesionist in diverse locatii din tara, ori alegi underground-ul sau ilegalitatea. In orice caz, draga cititorule, ai nevoie de o masina cat mai nervoasa, "preparata" sau nu, si de multa indemanare, precum si de niste bani... gramada. Asta daca esti pasionat sau te intereseaza. Daca nu esti interesat si nici nu te pasioneaza, atunci sigur vrei sa stii ce pareri au romanii despre cursele de strada, despre cele organizate legal si despre cele ilegale. Ia un loc in dreapta mea si hai sa facem o cursa (legala) prin sondajul realizat de CURS in intreaga Romanie.

Click pentru a mari imaginea
Dvs. sunteti de acord cu organizarea curselor de masini in localitatea dvs.?
  • 47% dintre romani vad cu ochi rai organizarea curselor de masini
  • 27% spun ca nu au nimic impotriva organizarii acestor intreceri
  • 26% au preferat sa nu emita nici o opinie legata de acest subiect
  • DUPA SEX SI BUCURII


    Curse de masini organizate in localitatile tarii... nu prea. 64% dintre barbati si 65% dintre romance spun ca nu se organizeaza asa ceva in localitatile lor. Doar 9% dintre barbati si 8% dintre femeile chestionate de CURS spun ca in localitatile lor sunt organizate numai curse legale de masini. Iar 4% din reprezentantii ambelor sexe vorbesc doar despre curse ilegale. Dar daca s-ar pune si problema asta? Pai... 43% dintre romani si 51% dintre doamne nu sunt de acord cu ele. Ca un amanunt (sa ramana intre noi), viteza maxima cu care au mers domnii ar fi de 127 de kilometri pe ora (km/h), iar doamnele cu 108 km/h.

    IN TOATA TARA SE DISCUTA DESPRE VRUM-VRUM!!!


    Tinerii ce au varste cuprinse intre 18 si 30 de ani au condus cel mai mult cu 136 km/h. Tot ei, in proportie de 38%, ar fi de acord cu organizarea de curse in localitatea lor. Cei cu peste 56 de primaveri la activ spun cu mana pe inima ca acul vitezometrului lor n-a sarit niciodata la mai mult de 107 km/h. 10% dintre ei spun ca in localitatile lor se organizeaza curse, fata de doar 6% din cei pana in 30 de ani! Cei cu varste cuprinse intre 31 si 55 de ani in proportie de 48% nu ar fi de acord cu organizarea de curse in localitatea lor. 31% dintre banateni afirma ca in localitatile lor se organizeaza numai curse legale de masini. Spre deosebire de ei, nici un muntean nu stie daca se organizeaza curse legale in zona lor si doar 1% din ei spun ca se organizeaza curse ilegale. Cei mai cuminti par moldovenii, unde 78% dintre respondenti afirma ca la ei in zona nu sunt organizate nici un fel de curse de masini. Cei mai vitezomani sunt bucurestenii, care au condus cu 131 km/h, fata de cei 110 km/h ai banatenilor.

    DUPA BANI SI EDUCATIE


    48% dintre cei cu venituri mici si 46% dintre cei cu bani multi nu sunt de acord cu organizarea curselor de masini. Ca si ei gandesc 49% din cei ce au studii sub liceu si 47% din cei ce au liceul facut. De acord sunt 32% din cei ce au studii peste liceu si 27% dintre cei cu venituri sub medie. Tot de acord sunt tot 27% din cei cu venituri peste medie. Ca maxim de viteza se remarca insa cu 123 km/h cei cu studii peste liceu si cei cu venituri peste medie. Probabil statutul social le-a asigurat masini mai nervoase.
    ×
    Subiecte în articol: masini km/h acordare curse editie de colectie