x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Fan Club For The Masses

Fan Club For The Masses

de Raluca Grintescu    |    19 Iun 2006   •   00:00
Fan Club For The Masses
ADMIRATORI
Ce poate fi mai deosebit sau mai special in viata, decat un vis frumos si anume: Depeche Mode, vis mentinut de un grup inimos de fani.

De la inceputul intalnirilor fanilor DM s-a pus problema infiintarii unui fan club. Daca imediat dupa 1990 au existat, in prezent nu se mai stie nimic despre ele. In anul 2003 s-a pus din nou problema infiintarii unui fan club, de aceasta data, care avea si site si era mult mai simplu de gasit. Cei care s-au gandit la acest lucru sunt fanii din Ploiesti, dar inregistrarea oficiala s-a amanat si apoi nu s-a mai realizat. Din anul 2004, fanii din Bucuresti au inceput sa se gandeasca din nou la infiintarea unui fan club, iar dupa multe intalniri si consfatuiri au reusit sa infiinteze oficial un fan club, "Fan Club For The Masses", dar inregistrarea oficiala s-a intamplat abia anul acesta, cand s-a organizat si un eveniment special dedicat acestei reusite.

FONDATORI. Membrii fondatori sunt Ana-Maria Broasca, Gabriel Bala si Dumitru Sohan, insa contributia fanilor este cu mult mai mare, sprijin important venind si de la: Andreea si Andrei Razvan Cazacu, Alexandru Petcu, Marius Tencovici, Ana Giurea, Andra Elenic, Iulia Ruxandra, Grigoras Gherasim, Gabriela Enachescu, Oana Bohateret, Valentin Pisla, Catalin Gheorghe, Alexa Madalina, Dragos Costin, Gabriel Tache, Valentin Moraru, Don Cipo, Emil Costel Tarala, Andrei Panaitescu si Eugen Hanganu. Toti acestia sunt fie profesori, studenti, jurnalisti, operatori, agenti de vanzari etc. Cu o structura organizatorica bine pusa la punct, Fan Clubul (care este o asociatie non-guvernamentala, non-profit, independenta, cu beneficiu public) are ca scopuri principale un concert Depeche Mode in Romania (ceea ce s-a realizat!), promovarea imaginii formatiei prin colaborarea cu diverse organizatii si reprezentanti mass-media, organizarea de evenimente si intalniri tematice.

PUS PE ROATE. Fan Clubul romanesc a avut o perioada mai putin activa dupa perioada ’93-’94, atunci cand trupa Depeche Mode era asteptata in Romania, dar… nu a mai venit si parca nu mai conta nimic… Totul a renascut o data cu intrarea in noul mileniu, parca, ca un semn divin, dupa 2001, cand un grup de fani DM din Ploiesti au (re)inceput sa organizeze evenimente-party DM in localitate. Aici trebuie mentinonate numele celor care au continuat visul frumos: Mircea "Titi" Constantin, Dan Ciorobea Iordanica si George Nistorica care sunt, de altfel, si fondatorii site-ului www.depechemode.ro. Astfel, admiratori convinsi din Bucuresti, Cluj-napoca, Sibiu, Sinaia, Brasov, Piatra Neamt sau Iasi au aflat mai usor despre "miscare", manifestarile avand un succes enorm in randurile fanilor. Dupa o perioada de timp se parea ca se va termina din nou povestea si se va repeta istoria din anii trecuti, insa… Nu se putea accepta acest lucru din partea fanilor dedicati trupei. Si atunci s-au intalnit fanii din Bucuresti cu un grup din Ploiesti, - din nou! - si au repus totul in miscare, incepand cu 2003 si pana in prezent, care au facut posibile multumirile si devotamentul celor prezenti la evenimentele organizate. Cu un statut bine pus la punct (se poate vedea pe site-ul fan clubului, www.forthemasses.ro), fan clubul urmareste si deschiderea de filiale in principalele orase ale tarii, unde se va crea un centru permanent in care sa se desfasoare activitati de promovare a formatiei Depeche Mode, pana in prezent avand legaturi cu orasele Cluj-Napoca, Sibiu, Ploiesti, Alba-Iulia, Brasov, Iasi, Piatra-Neamt si Constanta. Numarul membrilor, dar doar in evidenta sa (pe foaie), este de 350 in Bucuresti si aproximativ 200 in provincie, insa numarul lor este in continua crestere, avand in vedere apropierea marelui eveniment din Iunie, fanii vechi regasindu-se alaturi de cei noi.

INTALNIRI. Fan clubul organizeaza in principal intalniri tematice sau seri tematice, evenimentele-auditie cu muzica celor de la Depeche Mode facandu-i pe fani sa devina pentru o seara mai mult decat speciali, sa simta si sa traiasca frumos alaturi de cei care s-au unit si traiesc intr-un singur univers muzical... Fiecare intalnire care a avut loc de la inceputul acestui an a avut ca motiv principal discutarea concertului din vara: intampinarea formatiei la Aeroport, pregatirea unui moment special pe stadion. De asemenea, s-a pus in discutie si intalnirea face-to-face cu membrii trupei sau cine va fi fericitul detinator al autografului lui Dave, Martin sau Andy.

IN LUME. "For The Masses" are legaturi cu fan cluburile internationale, dar cele mai importante au loc cu fan clubul din Argentina si cu un fan club din Germania (unde de altfel exista mai multe). Pe plan international exista numeroase fan cluburi ale caror numar nu se cunoaste exact, insa unul din cele mai active si longevive fan cluburi (infiintat in 1987) este cel din Ungaria, cu cei mai multi membri (cateva mii de persoane). Cei curiosi sa afle mai multe detalii cu privire la numarul si activitatea fan cluburilor din lume, poate accesa site-ul fan clubului For The Masses. Ca o concluzie si nicidecum ca un final, speram ca fanii si iubitorii de muzica de calitate sa aiba parte de un concert Depeche Mode memorabil. Iar pana atunci: Stay Devoted!

"In afara adunarilor si intrunirilor oficiale, fanii DM se pot intalni in fiecare seara de joi, incepand cu ora 20:00, la Dookie Club, cand este "seara-auditie Depeche Mode" - Valentin Moraru si Dodo despre proiectul de joi

ALEX, DEPESAR LA DOAR TREI ANISORI
Alexandru Sohan. Din Bucuresti. Trei ani. Mare fan al trupei DM. Pe cat este de mic, pe atat danseaza de mama focului. Nu numai ca are talent, dar se pricepe de minune sa se miste in stilul trupetilor. Cand asculta "Precious", merge exact ca in videoclip. Fredoneaza in mare stil piese cunoscute, dar cel mai mult ii face placere sa interpreteze remix-ul piesei "Enjoy the silence!" (remix 2004). Participa la evenimentele For The Masses, fara sa mai punem la socoteala numeroasele afise care dau culoare peretilor din camera sau tricourile DM pe care le poarta necontenit.

TICHETUL NUMBER 1

In urma concursului organizat de Emagic Entertainment si fan clubul For The masses, un fan a castigat tichetul No. 1 la concertul Depeche Mode de la Bucuresti. Fanii au fost rugati sa trimita la o adresa de mail raspunsul la intrebarea: "Ce inseamna Depeche Mode pentru tine?" Cel mai convingator raspuns a venit din partea Andrei Elenic din Piatra Neamt, in varsta de 21 de ani (foto), o fana demna de a fi posesoarea tichetului No.1, avand in vedere implicarea si activitatea ei in cadrul fan clubului. Felicitari! Premiul i-a fost inmanat in cadrul conferintei oficiale de presa sustinuta de organizatorii evenimentului din vara unde au fost invitati si membrii fan clubului For The Masses.

DOCUMENTAR CU FANI LA AFTER PARTY

Fan Club For The Masses a primit de la Casa de filme Brown Owl Films London, o scrisoare deschisa catre toti fanii DM din Romania. Aceasta casa de productie cinematografica in colaborare cu Mute Records realizeaza un documentar al formatiei Depeche Mode, alaturi de impresii si povestiri, fotografii si imagini ale fanilor din toata lumea. La party-ul organizat de For The Masses imediat dupa concertul Depeche Mode, in club Backstage, va participa si echipa de filmare venita din partea Brown Owl Films, echipa care a avut acceptul trupei si al casei lor de discuri. Asadar, va avea loc o filmare in care se vor lua interviuri cu fani, documentar care va aparea pe unul din albumele Depeche Mode remasterizat, ce va fi lansat in viitor. Pe baza biletelor de intrare se va face si o tragere la sorti, in urma careia castigatorii vor primi diverse premii, printre care si un poster cu afisul oficial al turneului. Intrarea este 10 RON.

CUM SA DEVII FAN CU "ACTE-N REGULA"

Poate deveni membru al Asociatiei "Fan Club For The Masses" orice persoana care are 16 ani impliniti, este recomandata in scris de doi membri ai asociatiei si care depune o adeziune scrisa in acest sens. Calitatea de membru se dobandeste prin aprobarea adeziunii de catre Consiliul Director. Calitatea de membru de onoare se atribuie de catre Consiliul Director persoanelor care si-au adus o contributie importanta la desfasurarea activitatii Asociatiei sau care au avut o activitate deosebita.
×