x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Gadilati cu sarg in talpa

Gadilati cu sarg in talpa

de Roxana Roseti    |    08 Mai 2006   •   00:00
Gadilati cu sarg in talpa
LINGUSELI
Vizitele in China si in Coreea de Nord, in anii ’70-’80, aveau sa-i dezvolte lui Ceausescu la maximum cultul personalitatii.

Revolutia culturala chineza a fost de vina. "La Pekin am avut parte de o primire deosebit de buna. (...) O primire de sute si sute de mii de oameni, dar nu gramada, cum se iese la noi, ci in mod organizat. (...) Si la coreeni la fel a fost", avea sa declare Ceausescu la intoarcerea din vizitele in China si in Coreea de Nord. Se simtea apropiat mai ales de Coreea de Nord. Care l-a primit de nenumarate ori pe masura (foto 1). Iar presedintele nord-coreean, Kim Ir Sen, s-a straduit sa-i satisfaca toate capriciile (foto 3). In anii ’80, nici Germania nu se lasa mai prejos, Bonn-ul (pe atunci in RFG) primindu-l cu bratele deschise (foto 2).

SI ALTII. Nu mai vorbim de Cuba. "Tovarasul" era pentru Castro un oaspete special (foto 4). Si vizitele in Bulgaria erau o placere (foto 5). In 1973, Ceausescu era primit in Olanda cu salve de artilerie si plimbat regeste de Majestatea Sa Regina Iuliana a Olandei (foto 6).

Iar Spania l-a alintat si ea (foto 7). Monarhii Spaniei, regele Juan Carlos si regina Sofia, i-au primit pe cei doi cu toate onorurile. Cine a fost de vina pentru gadilatul in talpa: Ceausescu sau interesele straine?!?

2
3
4

5
6
7

×
Subiecte în articol: foto editie de colectie