x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Margareta lui

Margareta lui

de Alex Anghel    |    19 Sep 2005   •   00:00
Margareta lui
SERILE CAPSA
Margareta nu este prietena mea, nici sora mea, nici mama mea. Margareta este prietena celui mai bun prieten al meu. De ce vorbesc de Margareta? Fiindca o data ce o vezi nu ai cum sa nu te indragostesti de ea, de formele ei. E frumoasa, curata si nu te lasa niciodata la greu, decat daca te comporti foarte, foarte urat cu ea. Nu pot sa uit cand am cunoscut-o. Era iarna si tin minte ca a venit cu prietenul meu. Mergeau impreuna si el era foarte atent cu ea. Am facut cunostinta si am ramas impresionat de felul ei de a fi, de modul in care se misca. Acum ea are 18 ani si cateva luni. I-am marturisit prietenului meu dupa doi ani ce simt pentru Margareta, tot ce stransesem in mine atat timp. Raspunsul lui a venit prompt si urechea mi-a tiuit cateva zile.

Dar astea sunt riscurile pe care trebuie sa ti le asumi cand te indragostesti de o Dacie Break din 1987.

INVITATIE. Iubitorii de masini, cei care si-au botezat masina, cei care au facut o pasiune pentru aceasta si vorbesc mereu despre ea, despre felul in care o spala si o ingrijesc sunt asteptati la Casa Capsa pentru a impartasi unul celuilalt intimitatile primei lor iubiri pe patru roti. Cei interesati de subiect pot confirma participarea la sesiunea de astazi, 19 septembrie, la anita.panait@jurnalul.ro

OARE DE CE IUBIM AUTOMOBILELE?


Pentru ca ne duc unde vrem noi. Pentru ca ne lasa sa le ingrijim. Pentru ca ele ne inteleg tot timpul. Pentru ca au forme de invidiat. Pentru ca sunt atat de diferite si de aerodinamice. Pentru ca ne arata tot timpul cand le lipseste ceva cu mult inainte. Pentru ca atunci cand nu functioneaza cum trebuie si le injuram nu se supara. Pentru ca stiu sa tina un secret. Pentru ca au rabdare cu tine cand le zmucesti, cand le alergi, cand le bagi in toate gropile. Pentru ca atunci cand le pui sa strige sperie pe toata lumea. Pentru ca te lasa sa asculti muzica la maximum fara sa-ti atraga atentia. Pentru ca atunci cand zici "a mea" chiar este a ta. Pentru ca te lasa sa le controlezi. Pentru ca te lasa sa le conduci cu ce viteza vrei tu. Pentru ca atunci cand se lovesc isi revin repede.

×
Subiecte în articol: editie de colectie