x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Mi-e mila de el

Mi-e mila de el

de Monica Dumitrescu    |    18 Dec 2006   •   00:00
Mi-e mila de el

Mihaela. Nu e numele ei real. Asa a vrut sa o numim de-a lungul povestii sale. E prostituata. Ne-am oprit la un taifas pe tema ingerului pazitor. Cel al Mihaelei, evident.

Pe centura

Mihaela. Nu e numele ei real. Asa a vrut sa o numim de-a lungul povestii sale. E prostituata. Ne-am oprit la un taifas pe tema ingerului pazitor. Cel al Mihaelei, evident.

INGER DE 100.000. "Despre inger? Pai, nu m-am gandit niciodata la ingeri", imi spune cu suspiciune tanara. Si cum totul e pe bani, Mihaela pune plata pe povestea ingerului ei. 100.000 de lei. Scot banii si ii astern sub o piatra. Ne asezam pe caldaram si tanara incepe sa vorbeasca. "10 minute. Dupa aia am treaba!" Are 24 de ani si riduri ca la 35. Doar sprancenele maronii mai tradeaza ce se ascunde sub suvitele lungi si blonde de par. O geaca turceasca ce imita cojocul, blugi mulati si cizme roz, cu toc. "Neaparat cu toc", ma lamureste. E curata, machiata bine cu farduri sclipicioase. Buzele carnoase stralucesc si ele. Prin decolteul puloverului i se revarsa sanii imensi. Mihaela e ieseanca si practica meseria de opt ani, adica de pe la 16 ani.

STRADA. Mihaela sta cu o matusa si are un baietel de 4 ani. Tatal copilului? "Nu a mers", da din umeri fata, refuzand sa spuna daca e copilul vreunui client. Are doar opt clase. Lucreaza pe cont propriu, nu are "peste". Si scoate din buzunar un pachet de tigari scumpe, aprinde o tigara si trage cu sete. Cum a ajuns sa faca prostitutie? "Nu stiu. Ce altceva sa fac numai cu opt clase? Sa dau in cap? Sa fur? Tre’ sa-mi cresc copilul. Crezi ca eu sunt bucuroasa! Nu as dori nici celor mai mari dusmani ai mei sa lucreze in strada. Barbatii vor tot felul de ciudatenii. Nu pot sa-ti spun, ca nu ai intelege. Dar eu fac toate serviciile. Cat castig? Cam 500.000 de lei (ROL - n.r.) pe noapte", marturiseste Mihaela.

COPILUL. Incerc sa incheg cu ea o discutie pe tema ingerului sau pazitor. Te-ai gandit vreodata la ingerul tau? Ai iesit vreodata dintr-o situatie din care numai printr-o minune ai fi reusit? "Pai, noroc am cu carul in fiecare zi. Poti sa iei si bataie sau sa patesti treburi mai rele. Ma gandesc de fiecare data ca, daca nu mananc bataie, am noroc. Da’ pana acu’ nu m-am gandit ca ma scoate ingeru’. Crezi ca ar sta langa una ca mine?" "Pai, e permanent cu tine", ii spun. "Si ce, tot el ma ajuta cand gasesc un client si am bani de iau mancare si dulciuri la baiat?" Mai aprinde o tigara. "Nu m-am gandit niciodata la ingerul meu. Cum e? Pai, daca e inger, e frumos, cu aripi. Cred ca e bine sa fii inger. Nu tu foame, frig. Cred ca e de treaba. Daca ma gandesc mai bine, imi e mila de ingeru’ meu. Cate vede, saracul! Dar si eu sant miloasa, ca daca am ceva impart cu cei care imi cer. Nici o bucata de paine nu pot manca fara sa dau si la un caine. Stii ceva? Esti ciudata rau. Vii pe centura si vorbesti despre ingeri…", se mira Mihaela. Revenim la copil. "Pai, pentru el fac treaba asta. Cand eram singura nu aveam nevoie de asa de multi bani. Daca il iubesc?" Tace, si ochii i se umplu de lacrimi. "El mi-a mai ramas. Cand ajung acasa si il vad, de multe ori e noapte si doarme. Uit tot ce am facut in seara aia", si lacrimile ii curg incet pe obraji. "Mi-as dori si eu sa fie altfel. Dar cum, ca nu stiu? As renunta daca as gasi pe cineva care sa aiba grija de noi."

Prostituata ramane la lucru in strada. Si daca ea nu mai are putere sa creada in fortele proprii, ingerul ei poate va pune punctintr-o zi indeletnicirii rusinoase. "Dincolo de toate, daca e asa cum spui, mi-as dori sa faca Dumnezeu cumva, sa scap de viata asta. Crezi ca e usor?", ma intreaba in timp ce-si ia bancnota: plata pentru povestea unui inger stamtorat.
×
Subiecte în articol: editie de colectie