x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Piersic e copt si foarte delicios

Piersic e copt si foarte delicios

de Catalina Iancu    |    25 Iul 2005   •   00:00
Piersic e copt si foarte delicios
SUNT SINCERI DE FRUMOSI
Florin Piersic se afla in pozitia 69 a vietii. Adica a implinit cei mai sexy ani. Iar Stela straluceste oriunde s-ar afla. Fiindca este intr-o permanenta stare de jubilatie, asa cum frumos a spus Bebe Mihaescu. Ii admiram, ii iubim, ii adoram. Florin si Stela sunt de fapt "Cei mai iubiti actori". Ei nu au varsta.

De ce este, oare, Florin Piersic atat de iubit? Simplu: fiindca si el a iubit. Sincer si neconditionat. A iubit multe femei, pe care nu le-a strans la piept doar ca sa le noteze intr-un carnetel. Au fost femei (probabil nu putine la numar) pe care le-a facut sa se simta femei langa el. Si tot asa a facut si cu spectatorii. Cu admiratorii sai. I-a iubit si ii iubeste sincer. Cel mai frumos compliment pe care l-a primit vreodata celebrul actor a fost de la cineva care a scris despre el astfel: "Livada cu un singur Piersic". O caracterizare care te face sa palesti de invidie ca n-ai gasit-o tu. Dar care i se potriveste atat de bine, incat te lecuieste de egoism poetic. Imaginea lui Florin Piersic este aproape sinonima cu cea a lui Margelatu’. Care era sarmant chiar si cand manca seminte. Iar timpul nu l-a schimbat prea mult. Fiindca frumusetea lui vine din interior. Asa a luat Florin Piersic 20 de procente in sondajul nostru.

ROLURI PRINCIPALE, ROLURI SECUNDARE. Stefan Banica Jr e mai sexy ca actor decat ca interpret. Cand se afla pe scena impresioneaza in proportie de 18%, iar cand tine microfonul si danseaza ca Elvis, doar de 9%. Mai precis, sex-appeal-ul ii scade la jumatate. Alexandru Papadopol e destul de aproape, avand 17 procente. Singurul rol primit de Sergiu Nicolaescu, pe care nu si l-a distribuit sau regizat singur, este cel de barbat sexy, "comisarul Moldovan", fiind apreciat fiindca a lucrat toata viata "cu manile curate". Il urmeaza un alt greu al scenei romanesti: Alexandru Arsinel. "Lumea intreaga e o scena, si toti oamenii sunt actori." Poate doar in baza celebrului aforism apare Dan Bordeianu in acest clasament. "Pictorul" din "Numai iubirea" se afla aproape la egalitate cu Alexandru Arsinel. Nu in ceea ce priveste talentul, evident, ci doar la procente sexy. Nici macar din punct de vedere fizic nu se poate face o comparatie. Si la gabaritul actoricesc, si in privinta greutatii, Arsinel il depaseste cu mult. Pentru Mihai Calin, "Roata norocului" nu s-a invartit in mod fericit, caci a primit doar 3% procente. Nota de culoare o da Cabral, mai nou un "Baiat bun", dar care nici el nu se poate numi actor. Cum ar fi, de exemplu, Titanul care-l urmeaza. Marcel Iures, fiindca despre el este vorba, a obtinut destule roluri si in productii internationale. In sfarsit, Floriiiiiiin Calinescuuuuu... E apreciat ca actor, asa cum si-a dorit intotdeauna. Si nu oricum, ci ca actor sexy!

STARTISTE. Visul oricarei fetite e sa devina actrita. Desi multi barbati considera ca aceasta nu e o meserie pentru femei. Cel putin nu pentru femei care se respecta. Fiindca trebuie sa faca multe compromisuri daca vor sa ajunga remarcate. Aceasta este insa doar o teorie. In realitate, talentele au inceput sa se cearna.

La categoria "Actrite sexy" am avut parte numai de surprize. Pe langa faptul ca in varful topului s-a situat Stela Popescu, am mai descoperit si alte (sa le zicem, elegant) ciudatenii. Dar sa vedem mai intai cum a ajuns Stela Popescu cea mai sexy actrita. E foarte simplu: in afara de Maia Morgenstern si de alte cateva prezente feminine trecute de prima tinerete, restul nu se pot numi actrite! Stimati cititori si telespectatori, Oana Zavoranu, Adela Popescu, Cosmina Pasarin, Lili Sandu sau Mihaela Radulescu or fi frumoase, or fi sexy, dar nu sunt actrite! Pe "queridele" scoase pe banda "Numai iubirea" le-a facut cunoscute. In realitate, ele nu stiu cu ce se mananca meseria de actor. Daca au jucat intr-o telenovela sau au filmat cateva cadre intr-un lungmetraj, asta nu inseamna ca le putem include in categoria starurilor de cinema, de teatru. Nici macar de revista. Exceptie fac doar cateva dintre nominalizatele noastre: Corina Danila, a doua in clasament, cu 17 procente, care a absolvit Academia de Teatru si Film Bucuresti, Facultatea de Teatru, specializarea Actorie, la clasa profesorului Ion Cojar. Si care are experienta si in teatru, si in film. Daniela Nane (locul 5, cu 5 procente) a aparut si ea in destule productii si a fost cautata de regizori pentru figura sa interesanta, dar si datorita talentului. Alexandra Dinu (care aprimit 4%) s-a refugiat in munca si lucreaza din greu pentru a-si schimba eticheta de "fosta doamna Mutu" in cea de actrita. Emilia Popescu a primit si ea 2 procente si se afla pe un onorant loc 10.

Tora Vasilescu, votata in proportie de 2%, este mai sexy decat Mihaela Radulescu! Iar Mihaela Radulescu este, conform sondajului, la fel de sexy ca si Rodica Popescu Bitanescu. Doar de un procent. Poate doar rasul colorat al Bitaneascai face diferenta. In concluzie, in afara de Stela, Maia, Tora sau Rodica, topul nostru de actrite arata mai degraba a "Zmeura de aur". Adica anti-Oscarurile care peste Ocean "recompenseaza" cele mai slabe performante din industria cinematografica americana.

Florin Piersic este cel mai cel. A fost ales "Cel mai indragit actor roman", "Cel mai macho barbat din Romania". Si acum, iata, "Cel mai sexy actor roman". Ce-or sa mai curga "Lacrimi de iubire", dupa ce Florin Piersic va juca cu Nicoleta Luciu... "Abia astept rolul asta, in care sa se sinucida femeile pentru mine", a spus Piersic.

"Eu sexy? Ha, ha, ha! Romanii astia s-au "stricat" de tot! Nu m-am manifestat niciodata ca un barbat sexy. Ba dimpotriva, am cautat sa arat cum sunt de fapt: familist, bonom. Poate ca aceste calitati si talentul de la mama compenseaza anumite lipsuri din aspectul meu fizic"
Alexandru Arsinel

"Daca la 54 de ani lumea ma mai considera inca sexy, e bine! Ha, ha, ha! Va multumesc de informatie. Ma simt onorata, dar ma surpinde... Am observat, dupa aceasta telenovela, un val de simpatie din partea publicului, chiar daca am jucat un rol negativ. Iata, sunt bunica-sexy!"
Tora Vasilescu

Care este actorul cel mai atractiv (sexy) din punct de vedere fizic din Romania?
  • Iata de ce e "sexy" Gheorghe Dinica: A obtinut marele premiu la Paris pentru "Troilus si Cresida". Premiul de Excelenta UNITER in 1999. Doua premii ACI, trei UCIN, si Premiul de interpretare la Karlovy Vary si diploma de Actor de onoare al filmului romanesc.
  • "Dupa atatea roluri, nici eu nu mai stiu cine sunt", declara Stefan Iordache. Si s-a distrat teribil cand a auzit niste tineri spunand despre el: "Asta-i ala care canta cu Sanda Ladosi!".
  • "Visul unei nopti de vara" este... Victor Rebengiuc. Pentru 1% dintre intervievatele noastre care il considera, inca, un actor sexy.
  • Click pentru a mari imaginea

    PIERSIC MARE SI TARE, PIERSIC MIC SEXY UN PIC
    Florinel Piersic inca nu s-a copt
    Florin Piersic este sexy. Cel mai sexy. Mai sexy chiar si decat fiul sau, Florinel. Tatal are 20 procente si fiul doar 1%. Cum se explica, oare aceasta chestie? Caci Piersicului senior i-au cam aparut ghioceii pe la tample, iar Piersicului junior nu-i lipsesc atuuri cum ar fi tineretea, frumusetea, talentul.

    Din punctul nostru de vedere, e o chestiune de stil. Pe langa popularitate, mai este vorba si de atitudine. Florin Piersic e intotdeauna deschis dialogului, oricare ar fi tema, iti vorbeste de te lasa fara baterii (adica fara energie), dar si fara baterie la telefon. O discutie cu el, in orice domeniu, e delicioasa ca un compot. In schimb, "ciocoflenderul" de Florinel se incapataneaza sau se inchide in el, nu stim care-i treaba, dar greu poti sa-i scoti din gura doua vorbe. Ori nu stie, ori nu poate, ori nu vrea. Sau face ca-n bancul cu ardeleanul: si stie, si poate, si vrea. Dar de ce atata graba?

    TATAL. De fiecare data cand este intrebat despre tatal sau, Florinel spune ca Florin este un fenomen. Nu se poate povesti. Lumea care-l vede la televizor nici nu-si poate imagina cum este in viata reala. Dupa ce in anii trecuti a fost votat de public drept "Cel mai indragit actor roman", dar si "Cel mai macho barbat din Romania", Florin Piersic abia asteapta sa joace si intr-o telenovela, asa, ca sa vada cum e sa fii controversat. "Abia astept rolul asta in care sa se sinucida femeile pentru mine", spunea Florin Piersic.

    SI FIUL. N-am apucat sa-i povestim lui Florinel ca tatal sau a obtinut 20 procente, iar el abia unul, ca sa zici ca l-ar fi apucat gelozia profesionala.Dar si juniorul este apreciat. La o reprezentatie a spectacolului "Sex, Drugs, Rock’n’Roll" a venit pana si bunica unui prieten de-al sau, o femeie de vreo 90 de ani, fosta actrita. A stat in fum pana la capat, iar dupa spectacol l-a pupat pe frunte.

    Asa cum o arata si sondajul, Piersicul mic trebuie sa mai creasca. Poate intr-o buna zi isi va da seama ca nu poti fi apreciat doar daca apari pe scena. Trebuie sa si transmiti ceva oamenilor. Acea caldura de care spectatorii au nevoie. Ar fi fost bine daca Florin Piersic i-ar fi lasat mostenire nu numai figura sa interesanta, ci si (macar o parte) din verva-i binecunoscuta. Aceasta clasificare este cea mai buna dovada ca lumea iubeste personalitatile care isi apleaca, macar si pentru o clipa, privirea asupra lor.

    "Nu vreau sa comentez" au fost singurele cuvinte ale lui Florinel Piersic. "Poti sa scrii ce vrei tu, dar eu nu vreau sa dau nici o declaratie." Degeaba am incercat sa-l determinam macar sa le multumeasca celor care l-au votat. Sau celor care-l considera actor. Raspunsul lui a fost categoric: "No comment". Si n-a apucat sa afle ca tatal lui este un Piersic cu 19% mai delicios decat el. Poate, cu timpul, juniorul isi va da seama ca nu poti fi apreciat doar daca te cheama Piersic si apari pe scena.

    STELA POPESCU S-A NASCUT "CIOCARLIE"
    Cand a auzit Stela Popescu despre ce vrem sa vorbim, a izbucnit intr-un hohot nestavilit: "Eu, cea mai sexy? O-ho-ho! Hai ca m-ai facut sa rad!". I-am explicat distinsei artiste ca, dupa parerea noastra, oamenii i-au ales pe cei mai iubiti, pe cei mai cunoscuti, pe cei mai dragi inimii lor.

    SINCERITATE. "Cred ca pe oameni ii atrage acea sinceritate pe care o transmite un actor. Prin natura lucrurilor, meseria noastra este una care atrage, care ii face pe oameni sa se simta aproape. Conteaza teribil prestatia actorilor, dar si atitudinea lor fata de public. Deocamdata, tinerii nu au un credit, nu au acel «ceva» cu care sa convinga. Si atunci nu prea sunt crezuti. Noi avem un statut pe care ni l-am castigat in timp, am muncit pentru el, l-am castigat prin consecventa. Sigur ca, pe vremea noastra, actorii nu erau atat de promovati cum sunt astazi. Nu ne sunau de la ziar sa ne intrebe una-alta. Imi place sa cred ca suntem un exemplu pentru public. De multe ori aud: «A zis Stela o chestie... Ei, pai daca zis-o Stela, inseamna ca asa e!»."

    TRANSFIGURAREA TALENTULUI. Stela ne-a mai explicat ca a fi sexy nu inseamna neaparat a fi frumoasa. Si ne-a dat un exemplu. Se afla in Rusia, cu multi ani in urma, intr-un turneu, cu vreo cativa colegi de breasla. La fiecare repetitie sau dupa reprezentatii, marii actori rusi veneau sa-i vada, sa le vorbeasca, sa-i felicite. "Intr-una din zile am vazut ca vine o doamna grabita, zburatacita ca o gaina, neglijenta de parca era ultima gospodina. Ne-a adresat cateva cuvinte, s-a scuzat ca nu mai poate sta, caci se grabea sa ajunga intr-un loc, si a iesit ca o furtuna pe usa. Abia mai tarziu aveam sa aflu ca era actrita care a jucat in «Doamna cu catelul». Rol care o facea sa para de o frumusete dumnezeiasca. Era absolut senzationala, o splendoare de artista. Iar cand a venit sa ne salute, arata, vorba lui Petre Roman, ca dracu’. Ce vreau sa spun cu asta este ca talentul te poate transfigura. Sotul meu, Mihai Maximilian, avea o vorba: «Te nasti rata sau ciocarlie!»." Fara nici o indoiala si Stela Popescu s-a nascut ciocarlie!

    "Sunt persoane care, chiar daca nu sunt frumoase, au farmec. Au ceva special, care-i face sa iasa in evidenta. Si acest farmec poate sa vina din ochi, din gesturi, din atitudine, dintr-o simpla strangere de mana. Cel mai sexy actor roman e Florin Piersic? N-aveam nici cea mai mica indoiala! Eram absolut sigura ca el este cel ales!"
    Stela Popescu, actrita

    Care este actrita cea mai atractiva din punct de vedere fizic (sexy) din Romania?
  • Fanii "Numai iubirea" prefera "fata buna" in mai mare masura decat pe "cea rea". Astfel, Corina Danila a primit "argintul", iar Oana Zavoranu, "bronzul". Oare ce s-ar fi intamplat daca Oana ar fi fost Ana Dogaru, iar Corina, Andreea Damaschin? n Cosmina Pasarin si Lili Sandu s-au trezit peste noapte artiste. Prima a prins un rol in "Baieti buni", iar a cea de-a doua mai mult a tipat decat a jucat in telenovela de Acasa.
  • Orice Popeasca e sexy. Dupa Stela vine Adela, tot Popescu, apoi Emilia Popescu si in final Rodica Popescu Bitanescu.
  • Click pentru a mari imaginea

    PAPI, CONFUNDAT CU DAN BRATU


    Intervievatii l-au votat si pe... Dan Bratu. Pentru cei care n-au auzit pana acum de actorul Dan Bratu, va confirmam ca el nu exista. Este vorba doar despre personajul interpretat de Alexandru Papadopol in singura telenovela romaneasca. Asta e ca-n Bailestiul lui Amza Pellea, unde satenii credeau ca mama actorului joaca si ea in filmul "Mihai Vitezu" si chiar se intrebau de ce mama lui Amza e atat de tanara. Asa ca 16% de la Papi plus 1% de la Dan Bratu fac 17 procente pentru Alexandru Papadopol.

    ACTRITA ALEXANDRA DINU ESTE APRECIATA IN ITALIA


    Chiar daca n-are studii de actorie, Oana Zavoranu a jucat, in filmul "Modigliani", alaturi de celebrul Andy Garcia. Si s-a descurcat foarte bine. Monica Barladeanu s-a mutat in America si incearca sa-si faca numele cunoscut. Si frumoasa, si talentata, si cu studii de actorie este Alexandra Dinu (foto). Seducatoarea romanca a dezvaluit ca va fi protagonista unui foarte popular serial italian: "Distretto di Polizia". Daca primul film facut de Alexandra in Italia, "Don Gnocchi", a avut un real succes, fiind vizionat de opt milioane de oameni, artista spera ca si cea de-a doua sa pelicula, "La Prof", sa fie la fel de bine primita de public. Cel de-al treilea film al sau, serialul politist "Distretto di Polizia", a ajuns la seria a cincea. "Imi place sa fac film in Italia, unde, de cele mai multe ori, castigi la o filmare cat aici pe un film intreg", a declarat Alexandra Dinu.

    CIUPANEZU, O GURITA CU LIPICI


    Stefan Banica Jr a crescut si el in umbra unui tata celebru, dar a invatat sa mearga pe drumul sau. S-a spus despre el ca este un cantaret care mai si joaca sau un actor care mai si canta. De fapt, le face pe amandoua, si le face bine. Prima prestatie importanta a avut-o in 1984, in serialul "Eroii nu au varsta". Apoi au venit alte roluri: Gurita, Mihai, Ion, Alec, Franz, Gicu si, mai nou, Ciupanezu. In general, Stefan Banica nu-si da aere de mare vedeta. Doar odata s-a scapat, la o filmare...
    ×