x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old 2005 - an electoral de doctrina si lumina

2005 - an electoral de doctrina si lumina

31 Mai 2005   •   00:00

Dupa 15 ani in care partidele s-au lasat purtate sau au fost purtate de apele tranzitiei, a venit vremea restructurarii.

Examenele electorale de la sfarsitul anului trecut au schimbat conducerile celor mai importante partide: PSD-ul are un nou presedinte, PNL-ul la randul sau si-a schimbat seful, iar Partidul Democrat, condus in continuare de Traian Basescu, urmeaza si el sa-i fie impus noul presedinte. Acelasi lucru se intamplase si cu Partidul Romania Mare, insa intemeietorul acestei formatiuni, care renuntase la sefia partidului, s-a reinscaunat invocand alegerile anticipate. Toate aceste schimbari au la baza nu neaparat anul electoral 2004, cat perspectiva alegerilor anticipate de anul acesta. An care a debutat cu declaratiile repetate ale presedintelui despre alegerile anticipate. Pana la urma, se pare, dupa ce a fost batuta atat timp saua ca sa priceapa iapa, nu stim nici cine e iapa, cu atat mai putin cine e saua, ca pana la sfarsitul anului vom avea alegeri anticipate. Dar pana atunci vor exista nenumarate spectacole de doctrina si lumina. Dupa ce Partidul Umanist si-a schimbat denumirea in Partidul Conservator, atacand cu aceasta ocazie doctrina crestin-democrata, iata ca si PNL, ba chiar si PD se vor populari. Asta dupa ce si PPRM, nu-i asa?, s-a vrut si se vrea popular cu toata intoarcerea sa pe calcaie la vechea denumire PRM. Ca sa nu-i mai punem la socoteala pe popularii lui Ciuhandu, taranistii de ieri, uitatii de soarta de azi. In afara de problema trecerii la crestin-democratie, liberalii si democratii, doctrina bat-o vina, mai au pe cap si problema fuziunii. Care fuziune are sanse in functie de lunile anului, dar mai ales de anotimp. Iarna n-a fost deloc propice ei. O voiau doar unii. Primavara, nici atat. N-o mai voiau nici aia. Acum, vara, cand curentul popular a prins toata tara, iar ideea alegerilor anticipate e mai in voga asa cum n-a fost vreodata, a revenit pofta de fuziune.

Asa ca, aproape pe nesimtite, anul 2005, anul integrarii noastre, s-a transformat in an electoral. An electoral de doctrina si lumina! Sa fie primit! Scrieti-ne! Toti cititorii aflati in situatii de acest gen sunt invitati sa ne contacteze la adresa: adrian.mihai@jurnalul.ro sau pe site-ul www.jurnalul.ro. Orice copii de pe documente sunt binevenite.

×