x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old 6.300 de euro pentru Petrascu

6.300 de euro pentru Petrascu

16 Apr 2004   •   00:00

Gheorghe Petrascu va fi din nou prezent intr-o competitie publica la sfarsitul acestei saptamani.

De data aceasta cu "Casa galbena la Silistra". Uleiul pe panza, semnat stanga jos cu brun, si datat 1932 a fost evaluat de expertii Casei de licitatii Alis la 6.300 de euro. Lucrarea figureaza in monografia "Petrascu" realizata de Aurel Vladimir Diaconu si provine chiar din colectia acestuia.

Doi in unu

O prezenta inedita in licitat ia de duminica va fi si "Mos Toader", o opera semnata Corneliu Mihailescu care figureaza in catalogul Salonului Oficial din 1939. Lucrarea va intra in cursa la un pret de pornire de 2.600 de euro. Este bine de stiut ca acela care-l va cumpara pe "mos" se va alege cu doua tablouri in loc de unul, deoarece pe spatele acestei panze se mai afla o pictura nesemnata, intitulata "La manastire". Alaturi de Petrascu si Mihaescu in licitat ie vor mai concura creatii semnate Octav Bancila, Nicolae Vermont, Alexandru Ciucurencu si Samuel Mutzner.

Pentru iubitorii de carte

La sectiunea diverse, in competitia de la Alis va fi prezentata o carte a lui Grillot de Givry, intitulata "Muzeul Vrajitorilor, Magilor si Alchimistilor" si aparuta la Paris in 1929. Foarte bogat ilustrat, volumul a fost evaluat la 165 de euro. Pentru mai mult de 150 de euro, pasionatii pot intra si in posesia "Operelor lui Alfred" de Musset Poesies, o carte cu ilustratii de Henri Pill, gravate acvaforte de Louis Monzies. (Florina Zainescu)

×