x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old ARTA/ANTICHITATI - Stirile zilei

ARTA/ANTICHITATI - Stirile zilei

23 Apr 2004   •   00:00

Vanzari record la Alis

Tabloul 〞Mos Toader" al lui Corneliu Mihailescu a fost marele castigator la licitatia desfasurata, duminica trecuta, la Casa Alis. Ulei pe carton, lucrarea s-a vandut cu 420 de milioane de lei, un pret de patru ori mai mare decat cel de intrare in competitie. Pe locul doi s-a situat lucrarea lui Gheorghe Petrascu - 〞Casa galbena la Silistra", semnat stânga jos cu brun, care a fost cumparata contra sumei de 310 milioane de lei. Pasiuni a starnit si 〞Liliac alb" - Octav Bancila, pentru care s-au licitat 230 milioane de lei (51 milioane de lei pret de plecare).

Pianul lui Elton John, vandut ieftin

Un pian vechi folosit mai demult de Elton John, a carui fotografie a aparut pe coperta unui album de-al sau, a fost vandut la licitatie cu 164.500 de dolari, cu mult sub pretul estimat initial, de 300.000 de dolari. Nici chitara folosita de Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, nu s-a vandut mai bine. Aceasta a fost estimata la 250.000 de dolari, dar s-a dat cu numai 117.500. Chitara Mosrite Gospel, din 1960, fabricata pentru un dreptaci, a fost modificata pentru Cobain, care era stangaci.

Trafic cu idoli

Monezi si idoli antici in valoare de peste 35 milioane de rupii indiene (circa 17,5 milioane de dolari) au fost recuperate de politia din New Delhi, care a arestat si patru persoane in acest caz. O parte dintre monezi dateaza din era Kushan, in timp ce idolii au o vechime de aproape 500 de ani. Printre obiectele confiscate se afla si doua statuete din fildes. Obiectele provin din locuri diferite si nu au aceeasi vechime, ceea ce i-a condus pe politistii indieni la ideea ca persoanele arestate fac parte dintr-o mare retea de traficanti.

Arma veche gasita la un politist

O arma din timpul celui de-al doilea razboi mondial, careia i se pierduse urma, a fost gasita acasa la un ofiter de politie din Canton. Arma se afla in posesia departamentului de politie din oras, iar absenta ei a fost descoperita in cadrul unei anchete referitoare la disparitia unor obiecte din camera unde se pastrau probele. Cercetarile au condus catre un ofiter din cadrul departamentului. Se pare ca acesta nu ar fi vrut sa pastreze arma, insa nu a predat-o decat atunci cand acheta a luat amploare.

×