x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old ARTA - Stirile zilei

ARTA - Stirile zilei

12 Mar 2004   •   00:00
Fotografii cu "cascati"

O artista din Chile a deschis o expozitie in care a expus sase fotografii ale unei fete care casca, informeaza site-ul Ananova. Carolina Delpiano a ales acest subiect din dorinta de a testa reactia oamenilor. Ea a spus ca majoritatea oamenilor care au privit fotografiile au inceput si ei sa caste. "Mi-a venit aceasta idee dupa ce am realizat ca oamenii incep sa caste daca vad pe altcineva facand acest lucru, chiar si intr-o fotografie. E un fenomen absurd, daca stai sa te gandesti", a spus artista.

"Taina ascunsa a Maramuresului"

La Muzeul Satului din Bucuresti s-a deschis, marti, o expozitie de pictura naiva apartinand artistului Aurel Dan. Cele peste 60 de lucrari sunt o biografie plastica a satului arhaic maramuresean. "Pictura lui Aurel Dan prezinta satul vazut de sus, asa cum probabil il vede Dumnezeu. In mijloc se inalta biserica, centru, axa, aspiratie spre cer, spre lumina ca un pom al vietii", a declarat Viorel Ciuca, critic de arta. In jurul acesteia se "aduna" tot satul, cu casele si oamenii sai. Lucrarile pot fi cumparate la preturi care variaza intre 150 - 2.300 de euro.

Michelangelo, gasit in "lada cu vechituri"

Galeria de arta Prado din Spania a descoperit doua desene ale maestrului renascentist Michelangelo, care zaceau in depozitul sau de arta, a anuntat un oficial al galeriei. Modestele desene care reprezinta un umar si bratul unui barbat sunt studii ale "Judecatii de Apoi" pictata pe zidul altarului din Capela Sixtina din Vatican, a declarat Gabriele Finaldi, director Prado. Lucrarile fac parte dintr-un set de opt desene donate muzeului in 1930, care desi au fost asociate cu Michelangelo si scoala sa nu au fost niciodata studiate sau publicate.

Expozitie in Polonia

Ambasada Romaniei in Republica Polona va vernisa la Muzeul Caricaturii "Eryk Lipinski " din Varsovia o expozitie de grafica satirica cu lucrari semnate de 20 de artisti romani. Sub titlul "Caricatura romaneasca" vor fi expuse lucrari semnate, printre altii, de Aurel Stefan Alexandrescu, Viorel Baciu, Victor Chiriloaie-Chiril, Constantin Ciosu, Vasile Craita Mandra, Iulian Pena-Pai, Mihai Pinzaru-Pim, Mihaita Porumbita, Cristian Topan si Traian Furnea. Lucrarile expuse la muzeul din Varsovia apartin colectionarului galatean Florian Doru Crihana.

×