x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Au fost o familie unita si fericita

Au fost o familie unita si fericita

23 Mar 2004   •   00:00

O femeie incearca sa-si salveze casnicia. Sa-l faca pe barbatul ei sa se intoarca acasa, la ea si la cei doi copii ai lor. Radita este gata sa treaca peste adulterul sotului, peste "impotenta" lui. Intreaga poveste, diseara, la ora 20:00, la "Din dragoste".

O familie normala, care anul viitor si-ar fi serbat nunta de argint. Doi oameni care au trecut impreuna printr-o multime de greutati. Au crescut doi copii, si-au cumparat apartament si masina. Copiii sunt acum mari, iar peste cativa ani ar fi trebuit sa ii vedem pe Radita si pe Victor cu parul grizonat, plimbandu-se pe strada tinandu-se de mana. Dar viata a vrut sa ii desparta. Sa nu ii lase sa isi vada impreuna nepotii crescand. Sa imbatraneasca fiecare in alta casa.

Radita si Victor s-au cunoscut in 1979 si s-au casatorit in 1980. In primii 10 ani de casnicie au locuit la parintii lui, in Domnesti, Giurgiu. Apoi s-au mutat in Bucuresti. In 1983 s-a nascut primul lor baiat, Cristian, iar in 1988 l-au avut pe Gabi. Erau o familie unita. Acum doi ani au reusit chiar sa-si cumpere o masina. O familie normala: doi copii, locuri de munca stabile, apartament si masina.

Incep necazurile

Povestea ar fi continuat in aceeasi nota, daca nu aparea in viata lui Victor o femeie pe nume Cornelia. Anul trecut, in jurul Sarbatorilor de Pasti, Victor s-a trezit din somn plangand. Radita s-a trezit si ea si l-a intrebat de ce plange. Nu i-a raspuns decat dupa vreun sfert de ora, timp in care isi stergea lacrimile cu maioul de pe el. Raspunsul lui Victor le-a schimbat viata. "Am ramas impotent. Din aceasta clipa, eu nu mai sunt barbat!" Femeia a simtit ca trebuie sa isi incurajeze barbatul. Sa fie alaturi de el si la rau, nu doar la bine. Asa cum au promis cand s-au casatorit. "Lasa, mai barbate, ca mergem la doctor si se rezolva!"

Primul tratament

Timp de o luna, Radita i-a dat bani lui Victor sa se duca la control. Banii erau folositi insa in alte scopuri, asa ca Radita l-a luat intr-o buna zi de mana si s-a dus ea cu el. Doctorul i-a chemat pe amandoi in cabinet si a intrebat-o pe Radita de cand nu s-a mai culcat cu sotul. I-a raspuns ca de o luna. Doctorul l-a intrebat direct pe Victor: "Spune-mi adevarul: ai pe altcineva sau chiar esti bolnav? ". Radita nu a mai apucat sa auda raspunsul, pentru ca o asistenta a impins-o catre usa. "O sa regret toata viata ca am plecat atunci. Am asteptat cu sufletul la gura sa aflu diagnosticul", povesteste Radita. Iar cand a iesit Victor, a anuntat-o: "M-a controlat si mi-a zis ca am ramas impotent pe sistem nervos!". Doctorul ii daduse un tratament care tinea trei luni si costa 3 milioane de lei. Il lua seara, dupa care trebuia neaparat sa faca sex. Insa dupa ce Victor lua fiola se ducea direct la serviciu.

Noi incercari...

Radita si Victor au mers la Techirghiol. Ea voia cu orice pret ca barbatul ei sa fie bine. Sa fie soti si sotie. Planul era sa stea doua saptamani, dar dupa trei zile, Victor a luat-o pe sus pe nevasta si s-au intors in Bucuresti. I-a spus ca este cautat la serviciu, desi el era in concediu. "Prin august am primit un telefon. Un barbat, care nu a vrut sa isi spuna numele, mi-a spus ca la serviciu, Victor isi "petrece tot timpul cu o femeie, o colega". Cand Victor a ajuns acasa l-am luat la intrebari. Dar el a negat totul." Intr-o zi, pe la sfarsitul lui noiembrie, Radita a inceput sa se certe cu Victor. "M-a batut zdravan si daca nu intervenea fiul nostru cel mare cine stie in ce hal ajungeam", spune Radita. Pe 15 decembrie, Victor a luat salariul. A luat-o pe Cornelia, amanta lui, si s-a dus la tribunal sa divorteze. Raditei i-a lasat un bilet in care o anunta de decizia lui. S-a mutat la Cornelia si, dupa cum spune Radita, si-a vandut masina si acum vrea sa ii ia si o parte din casa.

Din dragoste

Prima infatisare la divorta avut loc pe 28 ianuarie. Iar cea de-a doua va fi maine. Radita a scris emisiunii "Din dragoste" sperand ca sotul ei va fi convins de Mircea Radu sa se intoarca la ea. Sa fie din nou o familie. Radita vrea ca Victor sa fie din nou tata pentru copiii lor. Barbatul insa considera o etapa incheiata casnicia lui cu Radita. Incercarile disperate ale Raditei de a-si aduce sotul acasa si raspunsul acestuia, in aceasta seara, la ora 20:00, la "Din dragoste", la Antena 1.
(CRISTIAN PETRU )


PROBA DE REZISTENTA

Declaratia de dragoste a Corneliei pentru sotul ei, Dan, prezentata saptamana trecuta la emisiunea "Din dragoste" l-a impresionat foarte mult pe barbat. "Ne intelegem foarte bine in continuare. Am vrut doar sa ii demonstrez ca il iubesc foarte mult", spune Cornelia. Ea il cunoaste pe Dan de 17 ani, dar abia in urma cu patru ani a inceput relatia lor. Oameni cu un trecut asemanator, cei doi au luptat foarte mult pentru iubirea lor. Parintii lui Dan se opun relatiei celor doi. Nici dupa emisiune, sentimentele acestora nu s-au schimbat. "Relatia cu socrii mei a ramas aceeasi. Si nu cred ca o sa se mai schimbe vreodata. Eventual, intr-o alta viata", sustine Cornelia. Dupa emisiune, cei doi au fost opriti pe strada de oameni care voiau sa ii felicite. "Duminica eram prin oras si ne-a oprit o colega de-a socrului meu. Sa ne spuna ca e alaturi de noi." Cornelia spune ca toata lumea i-a spus ca, macar pentru fiul lor, socrii ei se puteau abtine de la comentarii. "Jurnalul National de martea trecuta, cand a aparut povestea mea si a lui Dan, a fost citit de toti cei de la serviciu. Ziarul a trecut din mana in mana, pe la toti colegii", spune, fericita, Cornelia.


"Victor mi-a spus intr-o seara ca e impotent. L-am verificat si asa era... I-am spus ca nu e nici o problema, ca vom merge impreuna la medic. Ca vom face totul pentru ca el sa fie din nou barbat. Dupa un timp am auzit ca traieste cu una de la el de la serviciu" Radita Ilie

Radita minte. Nu sufar de nimic. Ea le cam tragea la masea. Dupa ce se imbata din 200 de grame de tarie incepea circul. De multe ori a facut scandaluri de pomina, chiar de fata cu parintii mei. Si este cam ahtiata dupa bani. Nu credea ca eu am salariu mic" Victor Ilie


Doi singuri

O descriere sumara a uneia dintre povestile pe care le veti urmari diseara la "Din dragoste" ar suna asa: Radita si Victor, casatoriti de 24 de ani, cu doi copii, un apartament si o masina, au probleme. Relatia lor este in impas. Multa lume ar crede ca doi oameni a caror casnicie dureaza de atatia ani nu pot fi despartiti de nici un motiv. Nimeni si nimic nu ar putea nici macar fisura o astfel de relatie. Teoretic asa o fi. Practic si la obiect insa, iata lista motivelor pentru care din aceasta casnicie s-a ales praful:

1. Relatia extraconjugala
Ea: "Victor mi-a spus intr-o seara ca e impotent. L-am verificat si asa era... Ca dupa un timp sa aud ca traieste cu una de la el de la serviciu".
El: "Radita minte. Nu sufar de nimic".

2. Lipsa banilor
Ea: "Victor nu aducea bani in casa. Ii dadea amantei! O intretinea p-aia!".
El: "Radita este o femeie ahtiata dupa bani. Desi ii aduceam fluturasul acasa dupa fiecare leafa, ma intreba de ce luam atat de putin. Pai, daca atata salariu am eu ca motostivuitorist, de unde mai mult?".

3. Consumul de bauturi alcoolice
El: "Radita le cam tragea la masea! Dupa ce se facea nichel din 200 de grame de tarie incepea circul. De multe ori a facut scandaluri de pomina, chiar de fata cu parintii mei!".
Ea: "Victor minte cu nerusinare! Eu am doi copii mari! Cum sa ma arat eu beata in fata lor?".

4. Copiii
Ea: "Victor nu-si mai baga in seama copiii! Va dati seama ce influenta are femeia aia, amanta? I-a facut farmece!".
El: "Radita i-a "cumparat" pe copii! Ca sa treaca de partea ei le-a cumparat un telefon mobil!".

Eu i-am ascultat cu atentie atat pe Radita, cat si pe Victor... E usor de aratat cu degetul... mai greu e de stabilit care minte sau care a gresit mai mult. E dificil de stabilit adevarul. Si totusi exista un adevar limpede si dureros. Adevarul e ca Radita si Victor, casatoriti de 24 de ani, cu doi copii, un apartament si o masina, vor imbatrani singuri...

Am spus de multe ori in emisiune o formula in care cred: "Iubirea n-are varsta!". In acest caz, realitatea ma completeaza: "... dar nici despartirea".
MIRCEA RADU

×
Subiecte în articol: victor radita radita victor